Німеччина виділила 8 млн. євро для гуманітарної допомоги Україні

 

Німеччина вирішила виділити 8 мільйонів євро Міжнародному комітету Червоного Хреста для гуманітарної допомоги Україні. Про це сказано в повідомленні посольства Німеччини в Україні.

Підтримка надається в рамках проекту “МКЧХ – допомога, захист, профілактика та коопераційні зв’язки в Україні у 2016-2017 рр.” (“ICRC Assistance, Protection, Prevention and Cooperation Activities in Ukraine 2016-2017”).

“Після того як Німеччина на початку цього року вже виділила на підтримку проекту 7 млн євро, поки що ухвалене рішення про збільшення об’ємів фінансування на 1 млн євро. Ще в 2015 році Німеччина профінансувала гуманітарні заходи МКЧХ в Україні в розмірі 3 млн євро”, – зазначається в повідомленні.

Пріоритет діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста спрямований на східну Україну й охоплює такі напрямки: медична допомога, лікування психічних травм, підтримка установ охорони здоров’я, профілактичні заходи, забезпечення продуктами харчування й предметами особистої гігієни, водопостачання, навчання медичного й обслуговуючого персоналу, пошук зниклих безвісти осіб і возз’єднання сімей, піклування ув’язнених, збір інформації про небезпеку у вигляді мін і залишків бойових засобів.

Читайте також:
Цього року ЄС виділив рекордний мільярд євро на гуманітарну допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна