АТО: у нас – 1 загиблий, 9 поранених; у бойовиків – великі втрати, зокрема від “дружнього” вогню

 

За минулу добу, 28 серпня, у ході антитерористичної операції на Сході України внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще дев’ять зазнали поранень. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він навів дані розвідки, згідно з якими протягом доби підтверджені втрати противника склали п’ятеро загиблих та 14 поранених бойовиків зі складу: окремого штурмового батальйону (Макіївка), 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

“Втрати особового складу 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) частково пов’язані з помилковим обстрілом їх передових позицій мінометним підрозділом окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1-го армійського корпусу ЗС РФ”, – зазначено у зведенні ГУР МОУ.

За висновком розвідки, 28 серпня внаслідок активних вогневих боїв у промисловій зоні Авдіївки, де противником застосувалось усе наявне озброєння, у т.ч. танки, передові підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1 АК та приданих частин зазнали значних втрат і частково відійшли з раніше зайнятих позицій.

“З метою нарощення можливостей по веденню штурмових дій російським окупаційним командуванням:
введено в бій резерв 1 АК – до танкової ротної тактичної групи окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;
здійснено посилення засобами вогневого ураження – на вогневі позиції виведена гаубична артилерійська батарея 122-мм гаубиць Д-30 11 омсп;
до виконання вогневих завдань підготовлено дві мінометні батареї”, – повідомляє українська розвідка.

Читайте також:
Бойовики продовжують бити по Авдіївці з важкої артилерії, танків та зенітних установок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна