На Софійській площі мітингували родичі загиблих в “Іловайському котлі”

 

На Софійській площі в Києві в неділю, 28 серпня, відбулася акція пам’яті загиблих українських військових у зоні АТО, зокрема в “Іловайському котлі”.

Як повідомляє УНІАН, загалом були присутні близько 100 людей, переважно – матері й дружини загиблих. Пам’ять полеглих вшанували під пісню “Пливе кача”.

Родичі загиблих зі сцени розповідали про їхні історії та своє ставлення до подій на Донбасі. Зокрема, мати одного із загиблих наголосила, що вона не може вибачити ті злочини, які вчинив “братський” народ. “Я сина війні віддавати не повинна”, – сказала вона і додала, що проклинає війну.

Також виступив колишній командир батальйону “Донбас”, народний депутат Семен Семенченко.

Потім учасники акції написали на білих кульках побажання та випустили ці кульки в небо.

Повідомляється, що завтра, в понеділок, родичі загиблих планують піти під ГПУ та зустрітися з генпрокурором Юрієм Луценком, аби дізнатися, коли будуть сформовані обвинувальні акти та передадуть до суду справи щодо Іловайської трагедії.

Читайте також:
Муженко про Іловайськ: Готовий відповідати, але судді хто?

Як відомо, 18 серпня 2014 року українські війська захопили більшу частину міста Іловайськ Донецької області. Але внаслідок введення на Донбас регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. Після попередніх домовленостей про “гуманітарний коридор” для відходу українських військ сили АТО почали вихід з міста, але були розстріляні на марші.
За підтвердженими даними військової прокуратури, в “Іловайському котлі” загинули 366 військових, 429 були поранені, понад 500 потрапили в полон.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна