Бунт у Лощинівці: віче місцевих жителів висунуло вимогу виселити ромів

 

У селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де напередодні відбулися заворушення через вбивство 8-річної дівчинки, сьогодні, 28 серпня, відбулося сільське віче, на якому місцеве населення попросило владу допомогти вирішити питання з виселенням мешканців ромської національності з населеного пункту. Про це повідомила агенція УНІАН з посиланням на джерело в Ізмаїльському відділі поліції.

“На сільському сході були присутні представники влади району, сільський голова, керівництво Ізмаїльського відділу поліції та Головного управління Національної поліції в Одеській області. Під час заходу забезпечували правопорядок співробітники поліції і батальйону спецпризначення. На захід прийшло понад 150 жителів села”, – повідомили у райвідділі НП.

Резолюцію – “просити владу допомогти вирішити питання з виселенням представників ромської національності із села” – підтримали всі присутні на сході.

Людям пояснили, що відповідні документи у встановленому законом порядку будуть підготовлені і направлені до компетентних органів.

Як відомо, внаслідок суботнього погрому роми були змушені покинути село.

У неділю під час сходу в селі були помічені три жінки ромської національності, які намагалися потрапити до своїх осель, аби забрати речі, інформує агнеція.

“Побачивши їх, громадяни стали кричати, щоб вони залишили населений пункт. З метою уникнути будь-яких конфліктних ситуацій правоохоронці створили «коридор» і забезпечили жінкам можливість залишити село»”, – повідомили у відділі.

Співробітники поліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку в селі Лощинівка. Ситуація під контролем правоохоронців.

У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області також зазначили, що ром із Лощинівки, затриманий за підозрою у вбивстві неповнолітньої, тепер свою провину категорично заперечує.

“Спочатку він давав зізнання, але потім відмовився від них”, – сказали у відділі, уточнивши, що “у правоохоронців є доказова база його причетності до даного правопорушення”.

Нагадаємо, 27 серпня в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. У ході відпрацювання села правоохоронці та кінологи вийшли на слід ймовірного вбивці – жителя села 1995 року народження ромської національності. Увечері в Лощинівці сталися сутички, селяни через трагедію влаштували масові заворушення проти місцевих ромів. Односельці почали громити будинки, де мешкають роми. Один дім був підпалений, в інших – пошкоджені меблі, вибиті шибки. Ніхто з представників ромської національності не постраждав.
За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 (знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Щоб уникнути масових заворушень, на охорону громадського порядку до села Лощинівка прибули співробітники Головного управління Національної поліції в Одеській області, працівники оперативного підрозділу. Тривають активні слідчі дії, допитують всіх учасників подій.

Читайте також:
Після вбивства 8-річної дитини в Лощинівці на Одещині відбулися антиромські погроми. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна