За добу в АТО 88 обстрілів, четверо поранених

 

Минулої доби, 26 серпня, внаслідок бойових дій на Сході України жоден український військовослужбовець не загинув, четверо дістали поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що одного військовослужбовця було поранено в Зайцевому, двох – у Кам’янці Ясинуватського району, ще одного – у Водяному. Причиною всіх поранень стали обстріли з боку бойовиків.

Підтверджені втрати противника протягом доби склали п’ятеро поранених бойовиків зі складу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1-го армійського корпусу, повідомив полковник Лисенко з посиланням на дані розвідки.

Як повідомив прес-центр штабу АТО, за минулу добу, 26 серпня, в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 88 разів порушили режим тиші.

Найбільшу кількість – 37 обстрілів – зафіксовано на Донецькому напрямку. Тут збройні провокації не припинялись по всій лінії розмежування. Від північних околиць Красногорівки до Троїцького противник вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По позиціях ЗСУ в Зайцевому та Пісках ворог застосував важку артилерію калібру 122 мм.
Авдіївка знову була розстріляна з танків – супротивник використав у цьому районі понад шість десятків снарядів. Поблизу укріплень у Зайцевому, Новгородському та Луганському зафіксовано активність ворожих бойових машин піхоти.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 31 обстріл. По позиціях ЗСУ в Красногорівці супротивник випустив з півсотні мін різного калібру, обстрілював їх також з великокаліберних кулеметів, пізніше застосував БМП та самохідні артилерійські установки калібру 152 мм. Вогонь із мінометів калібру 120 мм ворог вів у Тарамчуку, Широкиному та Лебединському. У Водяному, Гнутовому та Новотроїцькому противник використав 82-мм калібр мінометів, а в Березовому, Мар’їнці та Широкиному – також гранатомети та великокаліберні кулемети. У Мар’їнці, до того ж, зафіксовано снайперський вогонь.

На Луганському напрямку доба розпочалася з масованого артилерійського удару по Кримському, де ворог випустив понад півсотні снарядів 122-мм калібру, ввечері провів ще один обстріл двома десятками снарядів того ж калібру та застосував міномети.
Новозванівку, Попасне, Станицю Луганську противник обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів, у Золотому теж відкривав кулеметний вогонь. По укріпленнях у Станиці Луганській супротивник до того ж застосував міномети калібру 82 мм та задіяв бойові машини піхоти.

Читайте також:
В Широкиному снайпер вбив волонтера, який привіз на передову продукти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна