Кількість жертв землетрусу в Італії зросла, в країні оголошено жалобу

 

Субота, 27 серпня, в Італії оголошена днем жалоби по жертвах землетрусу, який стався в ніч на 24 серпня у зоні центральних Апеннін.

Кількість жертв стихії на цей час сягнула 281 людини, ще 388 людей госпіталізовано.  З них близько 40 перебувають у тяжкому стані, повідомляє Reuters.

Рятувальна операція триває, хоча шанси знайти під завалами живих людей дедалі менші.

 

Без даху над головою залишилося майже 2,5 тисячі осіб.

Як повідомляла Новинарня, через масштабні руйнування та численні жертви землетрусу італійський уряд запровадив надзвичайний стан. Про відповідне рішення уряду стало відомо в четвер, 25 серпня, після кризового засідання. На засіданні вирішили також виділити додатково 50 мільйонів євро допомоги постраждалим від стихійного лиха.

Раніше керівники цивільної оборони Італії припускали, що за кількістю жертв нинішнє стихійне лихо може перевершити землетрус 2009 року, коли в районі Л’Аквіла загинуло 309 людей.

Читайте також:
Число жертв землетрусу в Італії може сягнути кількох сотень. Українці не постраждали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна