Суд відмовився пом’якшити запобіжний захід директорці Бібліотеки української літератури в Москві

 

Пресненський суд Москви продовжив термін домашнього арешту директорці Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній до 28 жовтня. Про це інформує “РИА Новости“.

Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого. На його думку, в разі пом’якшення запобіжного заходу обвинувачена зможе сховатися, чинити тиск на свідків або іншим способом перешкоджати розслідуванню.

Її адвокат Євген Смірнов просив звільнити Шаріну з-під домашнього арешту, але суддя відмовилася змінювати запобіжний захід.

Як уточняється в постанові судді Терези Жребец, для закінчення розслідування слідчому належить ще допитати експерта і перепред’явити Шариній звинувачення.

Адвокат в свою чергу скаржився, що розслідування ведеться повільно і наполягав на невинності своєї підзахисної. У нього є можливість оскаржити рішення районного суду в Мосміськсуд.

Директорка бібліотеки за рішенням Таганського суду Москви перебуває під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року.
Правоохоронні органи 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її 58-річна Шаріна була затримана.

Щодо неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно із заявами СКР, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки книжки Дмитра Корчинського, яка була визнана судом екстремістським матеріалом і заборонена до використання.

Матеріали справи щодо Шаріної пізніше передали в управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ СКР по Москві.

5 квітня цього року директору бібліотеки висунули ще одне звинувачення – в розтраті (ч.4 ст.160 КК РФ).
За версією слідства, Шаріна в 2011-2013 роках, витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі – про екстремізм, яку згодом було закрито.

Читайте також:
Директорку української бібліотеки в Москві лишили під домашнім арештом на 9 місяців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна