Росія розпочала масштабну раптову перевірку військ, у Чорне море вийшли 15 бойових кораблів  

 

В рамках раптової перевірки ЗС РФ здійснюється масштабне перегрупування військ. Всього до виконання завдань раптової перевірки залучили понад 4 тисяч військовослужбовців і близько 300 одиниць бойової техніки берегових військ Чорноморського флоту і Каспійської флотилії РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

“Підрозділи, які залучаються до раптової перевірки Західного, Центрального і Південного військових округів, Північного флоту, Повітряно-космічних сил і Повітряно-десантних військ, відпрацьовують завдання перегрупування військ і перебазування авіації на незнайомі полігони і оперативні аеродроми, розташовані на значній відстані від пунктів постійної дислокації. З метою виконання завдань по перекиданню військ в призначені райони будуть задіяні літаки Військово-транспортної авіації, військові залізничні ешелони”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється про відпрацювання військовими частинами і підрозділами  багатокілометрових маршів на полігони своїм ходом в складі військових колон. Окремі підрозділи здійснять перегрупування комбінованим способом морським, залізничним і авіаційним транспортом на відстань понад 2 тисячі кілометрів зі здійсненням маршів своїм ходом на 550 кілометрів і подальшим поверненням в пункти постійної дислокації після завершення навчань.

Крім того, у рамках раптової перевірки бойові кораблі, катери і судна забезпечення Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, поповнивши запаси до встановлених норм, вийшли з пунктів постійної дислокації і почали перехід в райони розосередження в акваторіях Чорного і Каспійського морів.

На Чорноморському флоті для виконання завдань в море вийшли понад 15 бойових кораблів. У їх числі: фрегат “Адмірал Григорович”, ракетні кораблі “Самум” і “Міраж”, сторожовий корабель “Сметливий”, малі протичовнові кораблі “Александровець” і “Касимов”, ракетні катери, мінно-тральні кораблі, великі десантні кораблі “Микола Фільченков”, “Азов”, “Ямал”, “Цезар Куніков”, “Саратов”.

На Каспійській флотилії з пунктів базування в Астрахані і Каспійську вийшли в море всього понад 10 бойових кораблів, катерів і суден забезпечення, в тому числі новітні малі ракетні кораблі “Град Свияжск”, “Великий Устюг”, “Углич”, артилерійські катери, рейдові та базові тральщики, суду комплексного пошуково-рятувального забезпечення.

Раптова перевірка триватиме до 31 серпня.

Читайте також:
У ВМСУ тренуються відбивати напад на військові частини

У Чорне море увійшов новітній підводний човен РФ з радіусом ураження 3000 км

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна