Разом із військами в Росії в повну бойову готовність приведено армії бойовиків на Донбасі. ІНФОГРАФІКА – КІЛЬКІСТЬ ОЗБРОЄНЬ

 

Разом із з’єднаннями та частинами збройних сил РФ на території Росії до повної бойової готовності приведено з’єднання та частини 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів російських окупаційних військ, а також продовжується постачання для них з території РФ боєприпасів та пального. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

На Донецькому напрямку приведені до вищого ступеня бойової готовності підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК, там скасовані звільнення та відпустки особового складу. Передові позиції посилюються підрозділами окремого штурмового батальйону та окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК.

У Ясинуватій на території машинобудівного заводу зосереджено дві танкові роти, дві мотострілецькі роти та реактивна артилерійська батарея 122-мм РСЗВ “Град”, ідеться у зведенні ГУР 26 серпня.

На Маріупольському напрямку з району Новоазовська в напрямку н.п. Октябр відмічено марш танкової роти танкового батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Про кількість російських озброєнь на окупованих територіях Сходу України розповідає інфографіки, підготовлена на базі даних ГУР МОУ офісом віце-прем’єр-міністра України з питань євроінтеграції (цифри подано в порівнянні з липнем 2014 року):

збільшення російської зброї

У Головному управлінні розвідки зазначають: 25-31 серпня, за розпорядженням президента Росії Володимира Путіна, проводиться раптова перевірка бойової та мобілізаційної готовності ЗС РФ.
До неї залучається до 100 тисяч російських військовослужбовців, понад 10 тисяч одиниць озброєння та військової техніки, 60 надводних кораблів та близько 400 літаків і вертольотів.
Підрозділи приведено в повну бойову готовність.

“Раптова перевірка бойової готовності ЗС РФ є заключним етапом підготовки органів військового управління військ до проведення стратегічних командно-штабних навчань “Кавказ-2016”, насамперед Південного військового округу (Ростов-на-Дону). Задекларована мета навчань може бути змінена вищим воєнно-політичним керівництвом Росії в будь-який момент та використана для подальшої ескалації конфлікту на тимчасово окупованих територіях сходу України”, – підкреслюють у ГУР.

Під виглядом заходів оперативної підготовки, командуванням ЗС РФ відпрацьовується питання нарощування угруповання військ на південно-західному стратегічному напрямку в безпосередній близькості до кордонів України, а також на тимчасово окупованих територіях сходу України, зокрема за рахунок додаткових підрозділів Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.

Розвідкою зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів та пального з території РФ до наступних населених пунктів:
Краснодон – ешелон з боєприпасами;
Моспине – чотири цистерни з дизельним пальним (200 тонн).

“На фоні підготовки до проведення СКШН “Кавказ-2016”, Генеральний штаб ЗС РФ фактично віддав наказ “розстріляти Мінські домовленості”, коли безпосередньо розпорядився відкрити вогонь із заборонених Мінськими домовленостями 152-мм артилерійських систем в глибину території мирної України (н.п. Архангельське) з метою нанесення максимальних втрат як силам АТО, так цивільному населенню, а також руйнування об’єктів інфраструктури”, – наголошено у зведенні ГУР.

Читайте також:
На Донецькому напрямку бойовики випустили 170 снарядів важкої артилерії

Росія розпочала масштабну раптову перевірку військ, у Чорне море вийшли 15 бойових кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна