П’ятеро таджиків та росіянин попросили політичного притулку в Україні

 

У четвер, 25 серпня, під час проходження контролю у пунктах пропуску “Нові Яриловичі” та “Бориспіль” громадяни Росії та Таджикистану попросили про отримання статусу біженця у зв’язку з політичними переслідуваннями на території своїх країн. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

“Так, в аеропорту “Бориспіль” під час проходження контролю до прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” звернулися 5 громадян Таджикистану та попросили притулку. 2 дорослих з трьома дітьми прибули в Київ рейсом з Алмати. Зокрема, громадяни звернулись з письмовою заявою щодо отримання статусу біженця у зв’язку з політичним переслідуванням в Таджикистані”, – сказано в повідомленні.

Крім того, до прикордонників Чернігівського загону у пункті пропуску “Нові Яриловичі”із заявою про надання статусу біженця в Україні звернувся громадянин Російської Федерації.

Повідомляється, що рішення про отримання притулку чоловік прийняв через погрози, які надходили на його адресу за активну громадську позицію. Він займався протестною діяльністю що до існуючого в його країні політичного режиму та приймав участь у акціях, за які неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

У обох випадках після проведення фільтраційно-перевірочних заходів громадян Росії та Таджикистану було пропущено в Україну та передано до підрозділів міграційної служби.

Читайте також:
В Україні попросив політичного притулку відомий російський письменник і громадський діяч

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна