На Львівщині перекрили трасу через відновлення Грибовицького сміттєзвалища

 

На Львівщині люди перекрили трасу з вимогою зупинити відновлення сумнозвісного Грибовицького сміттєзвалища. Про це повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич на у спільноті “Варта1” в “Фейсбуці“.

“Ми перекрили Жовківську трасу біля готелю “Варшава”. Люди щораз підходять. Наші вимоги: перше – щоб поїхала техніка з нашої землі, друге – щоб з’явився Садовий і пояснив, що він робить на малехівській території”, – наводить слова активістів Зінкевич.

Також повідомляється, якщо чиновники Львова не зреагують на вимоги селян, вони погрожують перекривати й інші траси, зокрема Київ-Чоп.

Активісти вимагають приїзду чиновників та мають намір стояти, доки з території поблизу звалище не поїде техніка.

Як писала Новинарня, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався завал після великої пожежі. 31 травня рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег.

Пожежа, яка поновилася на сміттєзвалищі, спричинила прохання місцевої влади оголосити у Львові надзвичайну екологічну ситуацію та виступи львів’ян проти мера Андрія Садового.

Читайте також:
Садовий заявив, що залучити Нацгвардію була вказівка президента.
Аваков стверджує інше

Пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі ліквідували

В КМДА запевнили, що львівське сміття не захоронюється на столичних сміттєзвалищах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна