Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у вбивстві в Кривому Озері: 1 і 2 місяці під вартою

 

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для трьох поліцейських, підозрюваних у безпосередній причетності до вбивства мешканця смт Криве Озеро Олександра Цукермана.

Олександра Причипойду та Дениса Хоменка арештовано на 30 днів, до 25 вересня.

Дениса Ляховацького, який є головним підозрюваним у вбивстві, суд постановив арештувати на 60 днів – до 23 жовтня. Про це повідомляє сайт Преступности.НЕТ, який вів онлайн-трансляцію судового засідання.

Прокуратура просила для всіх трьох підозрюваних 60 діб утримання під вартою без права внесення застави.

У суді підозрювані розповіли свою версію подій, що призвели до загибелі мешканця Кривого Озера.

За словами сержанта Причийподи, поліцейські приїхали на місце подій за викликом таксиста, на якого нібито напав п’яний Цукерман. Під’їжджаючи до будинку, вони побачили автомобіль із розбитим лобовим склом, власника якого поруч не було.

“Цукерман ходив по двору, видно було, що нетверезий, був у трусах. У цей момент його заспокоювала мати. З будинку доносився крик жінки, яка просила допомоги в працівників поліції”, – розповів Причийпода, додавши, що кричала дружина Цукермана, яка з дитиною сховалася в домі від нетверезого чоловіка.

“Він побачив нас, підійшов, відчинив хвіртку й почав ображати нас нецензурною лайкою”, – зазначив підозрюваний.

У той момент Цукермана відвела мати, яка й далі намагалася його заспокоїти. Натомість на місці подій з’явився таксист, який розповів, що йому зателефонувала дружина п’яного чоловіка і попросила привезти його додому. Таксист погодився, привіз і допоміг пасажирові зайти додому, але одразу від’їхати не зміг, бо автомобіль не заводився.
Тоді Цукерман вийшов з будинку й почав “завдавати тілесних ушкоджень” водієві, якому довелося від нього втікати.

Почувши цю історію, Причипойда, за його словами, зателефонував у райвідділок і викликав на місце подій слідчу групу.

Коли група прибула на виклик, уже вшістьох поліцейські зайшли на територію обійстя, де Цукерман на той час спав в автомобілі у гаражі. Прокинувшись, він із лопатою погнався за правохоронцями та дружиною й дитиною, що вибігли з будинку.

“Він узяв у руки лопату, почав кричати, погрожувати, що вб’є нас. Ми разом із дружиною й дитиною вибігли з двору. Далі я почув, що був удар лопатою об паркан. Він просто не влучив у співробітників поліції. Ми побігли до автомобіля ВАЗ, який там стояв”, – повідомив Причийпода.

Далі, за його словами, водій-поліцейський – сержант Денис Ляхвацький – дістав “щось схоже на пістолет”, і він “почув два чи три хлопки”.

Такі самі свідчення дав і Микола Хоменко, який, за словами його адвоката, пройшов через АТО і має статус учасника бойових дій на Донбасі. Хоменко також сказав, що поліцейські надягнули на Цукермана кайданки вже після того, як стріляли.

Окрім того, Хоменко додав, що після пострілу Ляхвацький підійшов до Цукермана, який лежав на землі, й почав бити його кийком.

28-річний Денис Ляхвацький, на якого двоє інших підозрюваних вказали як на того, хто стріляв у Цукермана, свідчити в суді відмовився. Сказав, що погано почувається, бо вже три доби не спав.

Ляхвацький погодився з підозрою за ст. 365 Кримінального кодексу (“Перевищення службових повноважень”), але висловив категоричну незгоду з підозрою за 115-ю статтею (“Вбивство”), яку йому інкримінують.

Як стало відомо, у Ляхвацького є двоє малих дітей – дівчатка віком півтора місяця і три роки.

Як раніше повідомила у “Фейсбуці” журналістка й учасниця атестаційних комісій Ольга Худецька, головний підозрюваний у вбивстві Олександра Цукермана не проходив атестацію, оскільки числився на посаді водія.

Як писала Новинарня, в ніч на 24 серпня у райцентрі Криве Озеро Миколаївської області співробітники місцевого відділу поліції вбили чоловіка на ім’я Олександр Цукерман.
Біля будинку загиблого зібралося близько 200 обурених місцевих жителів, спалахнув бунт. Виникла загроза самосуду над підозрюваними у вбивстві, яких затримали й помістили до автозаку.

Версії, чому поліція чинила “заходи фізичного впливу” на Цукермана було оприлюднено різні: сварка в родині, крадіжка. У поліції стверджують, ніби правоохоронці намагалися вгамувати порушника, але той чинив опір.

Як встановила судово-медична експертиза, загиблого застрелили впритул. У його тілі було виявлено як мінімум чотири вогнепальні поранення, імовірно з травматичного пістолета так званим “патроном Флобера”. Дві кулі виявлені в серці, ще одна застрягла в легенях.

Читайте також:
Поліцію в Кривому Озері розформували. Суд просить арештувати поліцейських без застави

Чому історія Врадіївки повторилась. Подробиці переатестації поліцейських Миколаївщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна