На День Незалежності обстріли з боку бойовиків були найсильніші з часів Дебальцевого, – Мотузяник

 

У День незалежності України, 24 серпня, на Донбасі було зафіксовано загострення обстановки по всій лінії розмежування, крім району міста Щастя на Луганщині.

“Зараз можна із впевненістю сказати, що вчорашні танкові, мінометні та артилерійські обстріли з боку противника були найсильнішими з часів битви за Дебальцеве (початок 2015 року)“, – повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За добу, що минула, внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців не було, але троє наших бійців були поранені”, – сказав він.
Втрати бойовиків – сім осіб пораненими.

Найважча ситуація на Донецькому напрямку, де бойовики били з важкого озброєння, танків, мінометів і гармат по всій лінії розмежування від Троїцького до Красногорівки, як удень, так і вночі. Загальна кількість мін тут сягнула кількох сотень.

Вогонь ведеться не тільки по передовій, а по найближчому тилу українських військ – для цього ворог застосовує далекобійну артилерію.

Під Попасною на Луганщині окупанти застосували 152-мм гармати, влучивши в цивільний будинок, сказав Мотузяник.

На Маріупольському напрямку, серед іншого, на світанку відбувся “безпрецедентний за силою” обстріл українських позицій із самохідних артустановок “Гвоздика” – за годину було випущено більше 120 снарядів.

Полковник Мотузяник оприлюднив дані розвідки, за якими встановлено перебування на озброєнні артилерійських підрозділів 9-го окремого полку морської піхоти 1 АК російського розвідувального пункту ПРП-4А “Аргус”, що призначений для ведення артилерійської розвідки та коригування вогню артилерії.

За словами речника, українські війська відкривали вогонь у відповідь на всіх ключових пунктах оборони.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомляв про 85 обстрілів українських позицій з боку НЗФ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна