“Музичний батальйон” концертами привітав чотири прифронтові міста Донеччини

 

У рамках святкування 25-річниці Незалежності України на звільненій від російських окупантів території Донбасу відбулися концерти українських музичних гуртів.
Об’єднання “Музичний батальйон” 23 та 24 серпня виступило на вуличних сценах прифронтових міст Торецьк, Селидове, Гірник та Новгородське Донецької області.

“Національний дух підкреслили мешканці Селидового, коли більше 1000 мешканців міста заповнили головну площу ще за півгодини до концерту “Музбату”, – повідомили Новинарні речники мистецького об’єднання.

Музичний батальйон на Донбасі

Гірник здивував музикантів масштабним автопробігом з української символікою, а святкування у Новгородському почалося із патріотичного флешмобу та виступів дитячих колективів.

У Торецьку (колишній Дзержинськ), що лише за декілька кілометрів від лінії розмежування, святкування Дня Незалежності “пройшло під звуки вибухів з фронту”, розповіли в “Музбаті”.

Незважаючи на це, концерт відвідали близько тисячі місцевих жителів. Військові організували для них польову кухню, а діти, в рамках флешмобу, розмалювали БТР наших воїнів.

Музичний батальйон на Донбасі - БТР

Також у місті працював ярмарок з українськими книгами й сувенірами, а на центральній площі розгорнули 20-метровий прапор України.

“Артисти “Музичного батальйону” у складі чуттєвої Ейри, гуртів “ТаРута” і “Галактика” подарували нашим співвітчизникам та військовим можливість відсвяткувати День Незалежності України в оточенні української мови та культури й надали моральну підтримку у боротьбі з ворожою російською пропагандою”, – ідеться в повідомленні.

“Коли ж ми виступаємо для місцевого населення у близьких до окупованих територій районах, то постає надзадача – розворушити любов і прихильність не тільки у свідомої частини населення, а й у тих, хто під впливом страху і тиску окупанта не довіряє чи, навіть, ненавидить нас. Через пісню та особистий контакт зробити це значно легше. Після концертів ми запрошували аудиторію об’єднатись в спільне коло, і люди охоче брались за руки, а діти взагалі лізли обійматися. Це була справжня перемога любові над страхом”, – розповіла співачка Ейра.

Також “Музичний батальйон” взяв участь у святкуванні  Дня Державного Прапора в Одесі. 23 серпня у місті відбувся концерт “Музбату”, на якому фронтмен гурту “Тінь сонця” Сергій Василюк разом з ансамблем військово-музичного мистецтва ВМСУ вперше виконали перекладений українською мовою гімн міста “На Чорному морі”. Того ж дня Олег Скрипка, гурти “W.H.I.T.E.” та “Друже музико” дали закритий концерт для військовослужбовців та членів їх родин на фрегаті “Гетьман Сагайдачний”.

Таку діяльність “Музичний батальйон” веде вже два роки.

Читайте також:
“ВВ” і ВДВ. Олег Скрипка виступив з концертами в зоні АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна