У День прапора бойовики 48 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

 

За минулу добу, 23 серпня, бойовики 48 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Зокрема 19 разів на Донецькому, 22 на Маріупольському та 7 на Луганському напрямках. Про це повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами важкої артилерії 122 мм калібру окупанти випустили понад сім з половиною десятки снарядів по наших позиціях в населених пунктах Зайцеве та Дача, північніше Красногорівки ворог провів артобстріл ще чотирма десятками снарядів калібру 152 мм. Крім цього, по захисниках Авдіївки ворог бив з 120 та 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також, 120 мм міномети окупанти активно застосовували у Семігір’ї та Невельському. З мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь у Світлодарську, Луганському та Троїцькому, гранатомети різних систем та кулемети великого калібру застосував по Верхньоторецькому, автоматичні станкові гранатомети використав в районі Майорську, у Світлодарську та поблизу Луганського задіяв бойові машини піхоти та провів неприцільний обстріл зі 120 мм мінометів.

На Маріупольському напрямку бойовики застосували важку артилерію тричі: у першій половині доби з установок 122 мм калібру відкрив вогонь по Мирному, калібром 152 мм обстріляв позиції в Сіонітному, з настанням темної пори доби пів сотні снарядів калібру 152 мм випустив по укріпленнях в районі Талаківки. З мінометів 120 мм калібру бойовики неодноразово обстріляли наших армійців в Мар’їнці та Водяному. Також в Красногорівці ворог застосував 82 мм калібр мінометів, по Мар’їнці та Новотроїцькому великокаліберні кулемети, у Миколаївці та Водяному використав гранатомети, у Старогнатівці стрілецьку зброю. По захисниках Широкиного противник відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Гнутового застосував БМП.

На Луганщині з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів вогонь вівся у Кримському, в Новозванівці та Золотому ворог відкривав вогонь з гранатометів, в Новоолександрівці з кулеметів великого калібру, у Лопаскиному із стрілецької зброї. Поблизу Золотого та Новоолександрівки активізувався снайпер.

Тричі за добу зафіксовано проліт ворожих БПЛА.

Читайте також:
У музеї ІІ Світової війни відкрилася виставка прапорів із зони АТО

За добу в АТО зазнали поранення 8 військових, у бойовиків – 5 вбитих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна