Німцям рекомендують мати запаси води та їжі на 10 днів

 

Відповідно до нової концепції цивільної оборони Німеччини, жителям країни рекомендується запастися продовольством, якого вистачить на 10 днів. Такі заходи вжито вперше з часів Холодної війни. Про це пише “Громадське” з посиланням на Frankfurter Allgemeine.

Влада пояснює це тим, що в разі лиха люди можуть виявитися відрізаними від служб порятунку. Запасів води має вистачити хоча б на п’ять днів – з розрахунку по два літри на день на людину.

Голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що країна повинна бути готова до того, щоб вижити в умовах, якщо вода і їжа виявляться отруєні, або якщо припиняться поставки нафти і газу.

В свою чергу, опозиційні депутати Бундестагу розкритикували цей документ і заявили, що він спричинить паніку серед людей. “Я не бачу жодного сценарію розвитку подій, при якому населенню знадобилися б запаси предметів першої необхідності”, – сказав депутат від партії “зелених” Константін фон Нотц.

Читайте також:
Німеччина і Франція пропонують для порятунку ЄС створити єдину державу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна