На Тернопільщині – день жалоби через розстріл поліцейських у Борщівському районі

 

На Тернопільщині оголошено день жалоби у зв’язку з трагічною загибеллю двох поліцейських при виконанні службових обов’язків. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції області, висловивши співчуття рідним і близьким загиблих.

Трагедія сталася після 20:00 у понеділок, 22 серпня, в селі Бабинці Борщівського району. У поліцію надійшло повідомлення про те, що 45-річний місцевий житель стріляє з рушниці у своєму дворі.
Незважаючи на прибуття правоохоронців, зловмисник продовжив стрілянину.

Внаслідок цього загинули два поліцейські, ще один отримав поранення. Поліціянти змушені були застосувати табельну зброю. Зловмисник був ліквідований.
Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, перед цим злочинець розстріляв також свою дружину.
Згодом стало відомо, що зловмисник узяв в заручники власних дітей (дочку й сина) та 80-річну бабусю. 21-річний син зміг вирватися і покликати на допомогу правоохоронців.

За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) і ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії.

Як повідомив сайт 0352.ua, загиблі – 30-річний майор поліції Олександр Рудик, оперуповноважений Борщівського відділення поліції, та 31-річний капітан поліції Андрій Чернятинський, інспектор Борщівського відділення.

Поранений у ногу інспектор Сергій Танасійчук прооперований, його життю нічого не загрожує.

На місце подій прибула голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе та комісія МВС України для проведення службового розслідування.

“Мені важко говорити, це дійсно чорний день для Нацполіції, для мене особисто і для всіх поліцейських, тому що ми втратили двох чудових поліцейських, – сказала Деканоїдзе в коментарі каналу “112 Україна”. – Я тільки що доїхала до місця події…”

Вона додала: “На поліцейських були бронежилети, за моєю інформацією. Будемо зустрічатися з родинами наших поліцейських”.

Повідомляється, що в обох загиблих поліцейських залишилися вдовами дружини: одна з них перебуває на третьому місяці вагітності, у другої залишилася дитина.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна