Україна подасть позов проти Росії до Міжнародного трибуналу ООН з морського права

 

Уряд України має намір звернутися до Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо порушення Російською Федерацією відповідної конвенції ООН.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, відкриваючи загальну нараду послів в Києві, інформує “Українська правда“.

“У найближчі дні ми передамо для подальшого розгляду наш кейс (позов) щодо порушення Росією її зобов’язань в рамках Міжнародної конвенції з морського права”, – заявив він.

Міністр не уточнив, чого саме стосуватиметься цей позов. Водночас відомо, що згаданий Суд, через іншого, розглядає суперечки щодо стосуються геологорозвідувальних робіт та видобування корисних копалин в міжнародному районі морського дна.

Відомо, що РФ після окупації Криму проводить активну розвідку покладів нафти та газу на українському шельфі.

Клімкін також повідомив про інші міжнародні юридичні ініціативи Києва: “Ми передамо всі докази того, що Росія порушила зобов’язання щодо фінансування тероризму”, – заявив він.

Читайте також:
Росії вдалось заблокувати український проект заяви Радбезу ООН для преси щодо Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна