Лещенко виграв суд у “Юри Єнакіївського”

 

Колишній народний депутат від Партії регіонів та бізнесмен Юрій Іванющенко, відомий також як Юра Єнакієвський, програв у суді справу проти депутата фракції “Блок Петра Порошенка” Сергія Лещенка.

Як повідомив сам Лещенко у “Фейсбуці” сьогодні, 22 серпня, Печерський районний суд Києва відмовив Іванющенку в задоволенні його позову.

“Соратник Януковича взявся судитися після мого ефіру на Savik Shuster Studio від 20 листопада 2015 року, де я нагадав, що Іванющенко був «смотрящим» Януковича та перевірявся слідством по справі Майдану на причетність до підвозу в Київ «тітушок»”, – написав Лещенко.

За його словами, Іванющенко “доводив у позові, що слово «смотрящий» є жаргоном ув’язнених, а, оскільки сам Іванющенко ще жодного разу не сидів у тюрмі, то і «смотрящим» він бути не може. По тітушках йому теж не було оголошено підозру, а тому він начебто непричетний”.

Лещенко також нагадав, що ця справа потрапила до судді Печерського суду Ірини Литвинової, яка вже кілька разів виносила ухвали в інтересах Юри Єнакіївського або його соратників.

“Сьогодні я прийшов до суду та особисто зачитав клопотання про відвід Литвинової в цій справі. У підсумку, Литвинова не «відвелася», але одночасно… винесла рішення на мою користь по суті позову Іванющенка”, – повідомив нардеп і опублікував ухвалу суду про відмовлення в задоволенні позову.

В ухвалі також сказано, що Юрій Іванющенко впродовж 10 днів має право на апеляцію.

Читайте також:
Лещенко: Через бездіяльність Порошенка найближчий соратник Януковича Іванющенко отримав свободу

Генпрокурор Луценко просить покарати суддів, які дали Іванющенку свободу пересування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна