Бойовики продовжують знищувати села за допомогою артилерії

 

За минулу добу, 21 серпня, бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. З них 21 на Донецькому, 15 на Маріупольському та 10 на Луганському напрямках, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку супротивник із артилерії калібру 152 мм та 122 мм бив по наших позиціях у Авдіївці. З мінометів різного калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог відкривав вогонь по укріпленнях в Новоселівці Другій та Луганському. З мінометів калібру 82 мм вогонь вівся по Верхньоторецькому та Світлодарську. Поблизу Майорську та Луганського противник задіяв бойові машини піхоти. У Верхньоторецькому активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку із заборонених Мінськими угодами 122 мм артилерії та 120 мм мінометів ворог обстріляв українських воїнів у Новотроїцькому. У Красногорівці російські окупанти вели вогонь по наших позиціях із мінометів, а згодом задіяли бронетехніку. По захисниках Широкиного супротивник відкривав вогонь з мінометів 120 та 82 мм калібру, автоматичних станкових гранатометів та кулеметів, пізніше застосував БМП. Біля Гранітного відкривався кулеметний вогонь. У Мар’їнці ворогом застосовувались гранатомети та кулемети великого калібру, зафіксовано також використання снайперської зброї.

На Луганщині позиції ЗС України в районі Новоолександрівки та Троїцького противник обстрілював з мінометів 82 мм калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, по Попасній застосував гранатомети, а у Новозванівці та Новоолександрівці відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Ближче до опівночі поблизу населеного пункту Тошковка відкрив неприцільний вогонь з артилерійської установки 122 мм калібру.

Двічі за добу зафіксовано спроби ведення противником повітряної розвідки.

Крім того у штабі повідомили, що 21 серпня бойовики ОРДО упродовж 15 хвилин обстрілювали село Солодке Мар’їнского району Донецької області з напрямку села Оленівки із ствольної артилерії калібром 122 мм.

Спостережна група української сторони СЦКК провела заходи щодо документування порушення режиму припинення вогню та застосування заборонених Мінськими домовленостями озброєння з боку НЗФ ОРДО у зазначеному населеному пункті.

“Під час огляду місцевості українські спостерігачі зафіксували факт розриву 122-мм артилерійського снаряду на одному подвір’ї по вулиці Ветеранів. Внаслідок потужного вибуху осколками пошкоджено стіни житлового будинку, вікна, розбито скло, а також руйнувань зазнав дах та частина підсобної господарчої будівлі”, – сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що на околиці Солодкого виявлено 11 вибухів артилерійських боєприпасів. При чому, деякі воронки були значно більшими за інші. Спостерігачі припускають, що тут розривалися значно потужніші боєприпаси. Проте рештки боєприпасів, які б свідчили про вид зброї, знайти не вдалося. Внаслідок цього обстрілу постраждали сільськогосподарські угіддя та поверхня закультивованого поля.

Серед мирних жителів ніхто не постраждав.

Всі ці факти порушень Мінських домовленостей задокументовані спостерігачами української сторони СЦКК та матеріали передані представникам СММ ОБСЄ в Україні.

Читайте також:
За добу в АТО двоє поранених

Найгарячіша точка зони АТО – знову Авдіївка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна