В Україні попросив політичного притулку відомий російський письменник і громадський діяч

 

Сьогодні, 21 серпня, на пункті пропуску “Нові Яриловичі” між Україною й Білоруссю під час проходження прикордонного контролю попросив політичного притулку громадянин Росії. Він звернувся до прикордонників Чернігівського загону із заявою щодо отримання статусу біженця на території України у зв’язку з політичним переслідуванням в Росії, повідомила прес-служба ДПСУ.

“Росіянин є відомим письменником та громадським діячем, який займався активною протестною діяльністю по відношенню до існуючого в Росії політичного режиму Путіна”, – зазначили в прикордонному відомстві.

Наразі громадянина РФ передано до Державної міграційної служби України.

ДПСУ не називає ім’я біженця.

ОНОВЛЕНО.  Російські ЗМІ назвали ім’я чоловіка, який попросив політичного притулку в Україні. Це акціоніст і опозиціонер Роман Рословцев.

Про це повідомляє “Новая газета”.

Рословцев кілька разів влаштовував поодинокі акції в масці Путіна. В середині червня Тверський районний суд Москви заарештував його на 30 діб після чергової такої акції.

Читайте також:
Росія укріплює кордон з Польщею

На кордоні з Росією знайшли вбитого прикордонника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна