У Сімферополі поліція розігнала опозиційний мітинг, на який було погодження

 

У Сімферополі поліція розігнала мітинг проти політики російської влади в Криму, на який було погодження.

Як повідомляє “Ехо Москви“, захід під назвою “Обдурений Крим” мав пройти в адміністративному центрі окупованого РФ півострова в суботу, 20 серпня.

Організатори заявляли про намір вивести на площу до 1000 осіб. У кримських ЗМІ було опубліковано копії офіційних листів МВС і міської адміністрації про погодження публічної акції.

Згодом, втім, з’явилися повідомлення про те, що окупаційна влада не дозволяє проводити захід.

“У підсумку, якщо судити по відеозаписах із місця подій, до скверу перед Палацом профспілок вийшли десятки людей, туди ж прибув наряд поліції, яка зажадала не починати мітинг”, – йдеться в повідомленні.

Організатори показували документи і розповідали про закони, але у відповідь правоохоронці повторювали одну фразу: “Вас ввели в оману, захід не погоджено”.

В результаті акцію проводити не стали. Кількох активістів затримали.

Організатори мітингу “Обдурений Крим” оприлюднили заяву на ім’я президента Росії Володимира Путіна, в якій вони звинувачують регіональну владу в корупції, некомпетентності й обмані громадян.

Читайте також:
В Алушті поліція силою розігнала мітинг. ВІДЕО

У Криму одиночні проросійські пікети козаків закінчились затриманням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна