База ВМСУ в Бердянську дасть місту безпеку, інфраструктуру й робочі міста, – командувач. ВІДЕО

 

У Бердянську на Азовському морі планують створити базу Військово-морських сил України. Плани щодо облаштування бази оприлюднив під час візиту до міста командувач ВМСУ ЗСУ Ігор Воронченко, повідомляє Portinfo.

Воронченко спостерігав військовими навчаннями та обговорив питання нової бази з мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Повідомляється, що на баланс Міністерства оборони планують передати комплекс приміщень колишнього ПТУ, якими наразі опікується місцевий педуніверситет (ректор закладу теж був присутній на зустрічі).
На вулиці Туристичній хочуть обладнати гуртожиток для військових моряків та адміністративний корпус. Крім того, коштом Міноборони в місті збудують декілька багатоповерхівок. Якщо це вдасться зробити, у місті буде дислокуватись один чи два дивізіони ВМС України.

Також на базі БДПУ створять військову кафедру для підготовки офіцерського складу ВМС України.

“Азовська морська операційна зона поки що залишається відкритою, і панування в Азові Чорноморського флоту [Росії] має бути обмежене”, – сказав віце-адмірал Ігор Воронченко в коментарі ЗМІ.

За його словами, “перший крок” уже зроблено – поблизу Бердянська дислокується батальйон морської піхоти.

Створення бази ВМСУ в Бердянську, крім посилення безпеки, дасть місту додаткові робочі міста та поліпшить місцеву інфраструктуру, наголосив Воронченко.

Як відомо, після відходу з окупованого Криму ВМС України базуються в Одесі.

Читайте також:
У ВМСУ тренуються відбивати напад на військові частини

День ВМС: президент призначив повноцінного командувача
й оголосив назви двох нових арткатерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна