Російський найманець Шустров: “ДНР/ЛНР” – це бл*дство, крім як “сіра зона”, для РФ вони не цікаві

 

Юрій Бутусов
журналіст, редактор сайту “Цензор.нет”

(FB)

Підполковник “ЛНР”, екс-начальник артилерії 2-ї бригади “Заря” Станіслав Шустров: “ЛНР – це бл*дство, яке до складу РФ не приймуть. Мені пропонували усунути члена уряду “ЛНР”.

Станіслав Шустров – один із найвідоміших російських найманців на Донбасі, випускник Вищого військово-політичного військового училища імені Андропова в Петербурзі, яке готує “військових радників”.
У складі групи з чотирьох професійних військових найманців його направили на Донбас ще в травні 2014 року, і його завданням було завдавання вогневого ураження українським військам під виглядом “ополченців Донбасу”. Саме в його руки російська армія передавала перші міномети й гаубиці, а Шустров організував їх застосування.

Шустров знає всіх російських найманців, в тому числі відомого кілера “Вагнера”, про якого він також дуже цікаво розповідав.

Шустров був начальником артилерії в 2-й бригаді “ЛНР” “Заря” – особистому війську нинішнього ватажка бойовиків Плотницького, кістяком якого стали також професійні російські військові.

У 2015 році, коли російське командування перестало платити високі премії за участь у боях найманцям і наказало всім вступати в армійські корпуси окупаційних військ з меншими зарплатами, Шустров залишив Донбас і повернувся до РФ.

Це професійний і небезпечний ворог. Він написав [у “Фейсбуці”] цікавий статус про стан справ і теперішні порядки на окупованій території:

“Я вам одну різку річ скажу, тільки ви не ображайтеся…
Розмовляв із людиною, яка бачила розвиток подій у Луганську після того, як я звідти поїхав…
Панове луганчани, невже ви вважаєте, що армійська система, вибудувана на кумівстві і якихось там комерційних інтересах, дозволить вам адекватно вести бойові дії???
На *Північ* (“сєвєр”) сподіваєтеся?.. (“Сєвєром” російські бойовики називають російську регулярну армію) Але ж зараз ситуація зовсім не 2014-15 років. Можете “вмитись” по повній програмі. А ті, хто тоді добровольцями зривався вас захищати, з місцевим бл*дством уже зіткнулися і навряд чи захочуть повторного досвіду”.

Стас Шустров ЛНР

Тему підхопив [у коментарях] ще один відомий бойовик Юрій Шевченко:
“Точніше не скажеш. Хлопці з останніх сил тримаються. Не хочуть в цьому бл*дстві брати участь”.

Шевченко – колишній командир батальйону “Призрак”, який ненавидить нинішнє керівництво “ЛНР” через вбивство Плотницьким засновника “Призрака” Мозгового. Плотницький у травні 2016-го відсторонив Шевченка від командування “Призраком”.

Але найпрекрасніше – це було почитати, що Шустров вважає всіх “героїв Новоросії” “бандитами”!
І зізнається, що йому пропонували взяти участь у вбивстві одного з членів “уряду ЛНР”:

“Ірочка Юрчук: як не почитаєш, то всі вбиті там були бандитами, так озвучте нам “небандитів”, а то таке враження що таких немає (( І це при тому, що влада там ось яка не є бандитська (((

Стас Шустров: таких справді небагато.

Ірочка Юрчук: а хто ж тоді стояв і стоїть там на рубежах? Я знаю, що бандити не мають ідеології і у них немає Батьківщини, вони живуть в своєму злодійському світі за своїми законами, Я стежила за всіма героями ЛНРвськими кого вбили, щодня читала повідомлення, дивилася відео, я не вірю, що там були одні бандити! Війна завжди розкриває особистість, і можливо серед бійців тих відділень були нечисті на руку, але всіх під одну гребінку… це занадто! А ось банду Плотницького описав два з гаком роки місцевий луганський репортер і докладно виклав їх біографії і *послужний список* – ось там дійсно пробу ставити ніде ((

Стас Шустров: Ірочка Юрчук Я вас здивую, можливо. Але людина, яка влітку 14-го дійсно героїчно обороняла Луганськ, вже восени 14-го пропонувала мені особисто усунути одного з членів уряду, фізично”.

* * *

Під статусом Шустрова прихильники “русского мира” розповіли й багато інших деталей про вбитого ватажка бойовиків Бєднова – “героя Новоросії”.

“Nikolay Velikiy-Vasilev Стас чув новину?! У ЛНР офіційно визнали ГБР “Бетман” – бандитським ОЗГ, а заарештованих бійців-ополченців Бетмена засудили до 12-14 років позбавлення волі. Така ось ПРАВДА ЖИТТЯ по Луганську.

Стас Шустров: ДБР *бетмен* і був бандою.

Стас Шустров: Evgeniy Kryzhin цього хероя вішати треба було, а не стріляти…

Дмитро Мартяшев: отжим-бригади… І багато хто туди потрапляв абсолютно за волею долі (волею вербувальників новороського військкомату)… 🙁

Людмила Єршова: Централізованого постачання бригади не було. Бойцов потрібно було годувати, озброювати й одягати.

Анна Конкіна: Людмила Єршова, от не треба, так… Одна справа ящик тушонки взяти на бригаду, інша – людей на підвал кидати, бо в них джип дорогий є…

Навіщо зараз “ЛНР” для Росії – Шустров на це відверто відповідає, що сподіватися на “русскій мір” на Донбасі безглуздо, Донбас до РФ не приєднають.

Діоніс Петров: а в чому ситуація змінилася настільки, що вони не можуть сподіватися на північ? До того ж панове луганчани в більшості своїй і раді б щось змінити, та чи можуть…

Стас Шустров: Діоніс Петров, на сьогоднішній день, крім як “сіра зона”, вони для РФ не цікаві. Бізнес, тільки бізнес.

Марія Шустрова-Швіндер: А на північ приїхало стільки біженців з Донбасу, тих самих “понауехавших”, а потім стільки з’явилося липових ополченців, які вимагають гроші, що в РФ склався певний безсторонній стереотип… І все частіше, розповідаючи, що займаюся гуманітаркою для Донбасу, я чую: “та знаємо ми цих донецьких/луганських! нічого їм допомагати, зажрались, працювати не хочуть і т.п.”

Вікторія Вікторівна: Коротше, ми всі тут хрінові і скоро нас всіх тут уб’ють…”

* * *

У наступному дописі Шустров пише:

“По-перше, я не маю відношення до армії РФ. У Новоросію я їздив не по премії, а за переконаннями. За всю війну я не заробив ні копійки.

Друга бригада “народної міліції” (визначення бойовиків для незаконних збройних формувань “ЛНР” – “Н”) не має відношення до батальйону “Заря”. Та сама “Заря” була просто другим батальйоном у складі бригади.

Мої військові навички були здобуті не лише в складі Російської армії, але й у приватній військовій компанії, яка представляла інтереси НАТО…

А Вагнера я знав, так, з ним стикався і ставлюся до цієї людини зі значною повагою, як професіонал до професіонала.

Читайте також:
Життя і смерть окупанта Бушуєва, полковника ЗС Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна