Американця засудили до ув’язнення за фото свого атомного човна “для сімейного архіву”

 

Американського моряка Крістіана Сосьє засудили до року в’язниці за те, що він зробив фото всередині атомного підводного човна, на якому служив. Про це повідомляє Associated Press.

У федеральному суді в Бриджпорті підводник визнав себе винним у незаконному зборі військової інформації. Крістіан Сосьє (Kristian Saucier) підтвердив, що зробив шість фотознімків усередині підводного човна USS Alexandria в порту в штаті Коннектикут у 2009 році, коли йому було 22 і він служив помічником механіка.

На фото зображені відсік із ядерним реактором, допоміжна силова установка і пост управління.

Суд також засудив Сосьє до шести місяців домашнього арешту і трьох років під наглядом соціальних служб після звільнення з в’язниці.

Варто зазначити, що прокурори попросили для Сосьє п’ять років ув’язнення, стверджуючи, що його вчинок поставив під загрозу національну безпеку.

Адвокат засудженого Грег Рінкі заявив, що Сосьє знав про заборону фотографувати об’єкти підводного човна, але хотів показати їх тільки родині й майбутнім дітям, щоб розповісти про свою службу у флоті. Він заперечує, що ділився світлинами зі сторонніми.

“Це була дурна помилка молодої людини. Це дуже сумний випадок, тому що Крістіан Сосьє є чудовим хлопцем. Ми не вважаємо, що це його істинний характер”, – сказав адвокат.

Водночас федеральні прокурори заявили, що ФБР і карний розшук ВМС не були в змозі визначити, чи поширювалися фото серед сторонніх осіб, адже підсудний після допиту 2012 року знищив ключові докази – ноутбук, фотоапарат і карту пам’яті.

У відставку з ВМС Сосьє піде наступного місяця. Ув’язнення ж має початися 12 жовтня.

Як відомо, розслідування в цій справі почалося 2012 року, коли інспектор станції відходів у Гемптоні знайшов мобільний телефон Сосьє з фотографіями з військової субмарини.

Читайте також:
У США випробовують надпотужну електромагнітну гармату “для Росії”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна