Умерова закрили в психодиспансері та обмежили доступ до ліків

 

Заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова в Криму помістили  відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Про це написав  заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов у “Фейсбуці”.

“Ільмі Умерова помістили в дев’яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою”, – написав він.

Водночас адвокат Умерова Едем Смедляєв повідомив у “Фейсбуці”, що йому не дозволили зустрітися з підзахисним.

“Сьогодні спробував зустрітися зі своїм підзахисним Ільмі Умеровим, однак доблесні працівники психіатричної лікарні не пустили, чим грубо порушили права Ільмі Умерова”, – написав Смедляєв.

Він зазначив, що відповідно до Конституції РФ,  кожному гарантується право на отримання кваліфікованої юридичної допомоги.

Про стан здоров’я та умови утримання Умерова повідомила його дочка Айше:

“Відділення – це закритий двір, з гратами і замком. Оскільки на першому поверсі відділення зараз проводиться ремонт – багато хворих лежать в коридорах і прямо на вулиці (під навісом). Батько, наскільки я знаю, а в палату нікого пускати не дозволено, поміщений на другому поверх. У палаті повинен знаходитись один”, – повідомила вона.

Також Айше Умерова повідомила, що вирішується питання про побачення, а поки можна лише двічі на день передавати їжу, але суворо з обмеженого списку.

“У палату не можна заносити нічого, все зберігається у санітарів. І що найстрашніше – його ліки: заборонили мати при собі, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали що тепер їхні лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він протягом багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк – хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет. Ми дуже переживаємо за його стан, адже всього тиждень тому його госпіталізували із залу суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском, яке лікарі тиждень намагалися стабілізувати. Для нас найголовніше – його здоров’я, а не маючи з ним ніяких контактів ми не можемо бути впевнені, що він нормально себе почуває”, – написала дочка Умерова.

Читайте також:
Переведення Умерова на психіатричну експертизу незаконне, – речниця МЗС

Суд у Сімферополі відправив Умерова на психіатричну експертизу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна