Бойовики влучили великим калібром у церкву Московського патріархату в Авдіївці. ФОТО

 

У ніч з 17 серпня на 18 серпня бойовики “ДНР” прямим влучанням з міномета калібру 82 мм вразили верхню частину дзвіниці храму Архангела Михаїла, що в Авдіївці по вулиці Красній. Про це повідомляє на сторінці штабу АТО у “Фейсбуці” прес-офіцер української сторони СЦКК Вадим Бакай.

“До речі, цей храм належить Українській православній церкві Московського патріархату. Отже після такого кричущого факту можна з упевненістю сказати, що адепти «русскога мира» досягли найвищого ступеню «победобесия», раз почали влучати по релігійних спорудах, обстрілюючи житлові квартали мирних мешканців”, – зазначив підполковник Бакай у зведенні.

храм святого архангела Михаїла УПЦ МП - Авдіївка

 

храм святого архангела Михаїла УПЦ МП - Авдіївка 1

Згідно з його повідомленням, бойовики незаконних збройних формувань ОРДО “насипали” по старій частині міста Авдіївка з артилерійських систем калібром 122 мм та з усіх типів мінометів. Вогонь вони вели з напрямків населених пунктів Каштанове, Мінеральне та Яковлівка.

“Внаслідок розривів заборонених Мінськими угодами боєприпасів збитків зазнали чимало місцевих мешканців. Загалом, цього разу пошкодження отримали шість подвір’їв по вулицях Колосова (Кірова), Ломоносова, Суворова, Красній, а також городи по вулиці Шевченка”, – ідеться у зведенні.

обстріл Авдіївка 18 серпня 2016 -1

обстріл Авдіївка 18 серпня 2016

Всі ці випадки грубого порушення режиму припинення вогню та використання бойовиками заборонених Мінськими угодами систем озброєння зафіксували військовослужбовці української сторони СЦКК та передали матеріали представникам спостережної місії ОБСЄ.

Читайте також:
Бойовики обстріляли Вуглегірську ТЕС. Населення може залишитися без питної води. ФОТО

В ЗСУ незабаром офіційно запровадять військових капеланів. УПЦ МП – поза грою?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна