У “ДНР” взяли в полон і засудили працівника ГО Рибачука з Києва

 

Працівник української громадської організації “Центр UA” Володимир Фомічев у січні ц.р. потрапив у полон до бойовиків самопроголошеної “ДНР” і був засуджений ними до 2 років ув’язнення. Про це інформує “Громадське ТБ“.

23-річний Фомічев, за даними видання, був позбавлений волі в Макіївці ще 4 січня і відтоді просидів у тюрмах так званого “МГБ ДНР” понад сім місяців. 16 серпня так званий “суд ДНР” оголосив хлопцеві вирок – два роки позбавлення волі.

Фомічева обвинуватили в тому, що він нібито провіз із Києва в Макіївку дві гранати.

Про те, що сталося з Фомічевим, у ЗМІ не говорили й публічно не повідомляли, тому що його рідні просили не здіймати галасу.
Так часто буває з людьми, які вперше стикаються з подібною ситуацією: сподіваються, що вдасться вирішити проблему тихо, зазначає “Громадське”.

Близькі описують Володимира Фомічева як доброго, спокійного, сором’язливого хлопця, не здатного на радикальні дії. У 2014 році він закінчив факультет філософії Донецького педагогічного інституту, потім вступив на філософський факультет Київського педагогічного університету ім. Драгоманова та влаштувався працювати у “Центр.UA” на проект “Сильні громади Донеччини”, де досліджував соціально-політичні процеси на сході України.

ГО “Центр.UA” також відома тим, що розслідує зловживання політиків, розробляє програми реформ і стежить у Верховній Раді за “кнопкодавами”.
Засновник та голова ГО “Центр.UA” – екс-народний депутат, колишній віце-прем’єр з питань євроінтеграції та держсекретар часів президента Ющенка.

У “ДНР” Фомічеву також приписали співпрацю з ВО “Свобода”, хоча з цією партією, як стверджують його колеги, Володимир ніколи не був пов’язаний. Пізніше цей пункт з обвинувачення прибрали через недоведеність.

На початку травня батькам віддали речі сина, які вилучили під час затримання. Серед них – светр Фомічева із залитою кров’ю спиною.
Батько припускає, що Володимира змусили визнати факт перевезення гранати під фізичним тиском.

 

Батьки планують подавати касаційну скаргу на дії так званого “суду ДНР”, але шанси скасувати рішення судді незначні.

Наразі невідомо, чи Фомічев внесений до списку на обмін полоненими й ув’язненими між Україною та сепаратистами.

Читайте також:
Місії ООН в “ДНР” показали “зразкові” умови утримання українських полонених

З полону бойовиків “ЛНР” звільнили луганську журналістку: обміняли на двох

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна