Суд продовжив арешт Краснову

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт керівника організації “Громадянський корпус “Азов-Крим” Станіслава Краснова до 18 вересня. Про це  “Українській правді” повідомив прокурор Андрій Сваток.

“На місяць продовжили, тому що підозру вручали без захисників. Суддя сказала, що це порушення процедури. Я це підтвердив, але наголошую сама підозра була обгрунтована”, – сказав Сваток.

Прокурор додав, що найближчими днями обвинувачення пред’явить Краснову правильну підозру і обвинувальний акт направить до суду.

“Також суд призначив додаткову медсудкспертизу (стану здоров’я Краснова – ­ ред.) і втретє зобов’язує провести таку експертизу”, – сказав у коментарі адвокат Краснова Леонід Сіваков.

Читайте також:
СБУ: Поліграф показав, що “азовець” Краснов – агент Росії. Він готувався підірвати СБУ

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року співробітники СБУ затримали в Бориспільському районі на Київщині Станіслава Краснова та його подругу Оксану Шелест. Активіста з Криму помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому висунули звинувачення у незаконному зберіганні зброї.
В СБ України наголосили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС “Азов”. Крім того, в СБУ заявили про знайдену у Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену Красновим. При затриманні підозрюваний був побитий.
Спершу Краснову обрали як запобіжний захід домашній арешт, в 21 березня – арешт на два місяці, тоді в суді відбулася бійка. Того дня СБУ висунула Краснову підозру за новими статтями – ст. 258 (тероризм), і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. Було оприлюднено запис переговорів Краснова з куратором із ГРУ ГШ РФ, що викривають обвинуваченого на інших діях в інтересах російської розвідки.
Після визнання Апеляційним судом Києва законності арешту, Краснов оголосив голодування,проте згодом  він припинив сухе голодування, бо продовження загрожувало його життю.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна