Москва прагне підписати з кульгавою качкою Обамою визначальну угоду про відступ від України, – The Times

 

Кремль намагається укласти зі Сполученими Штатами визначальну угоду щодо України ще до виборів нового президента США, які відбудуться 8 листопада ц.р. Про це пише британське видання The Times у статті “Стерв’ятники кружляють над кульгавою качкою Обамою” (автор – Роджер Бойз).

“Обамі час прокинутися й подивитися, що він накоїв: нова військова вісь на Близькому Сході, скріплена презирством до Вашингтона”, – йдеться в статті, яку цитує “Дзеркало тижня”.

Як стверджує автор, президент РФ Володимир Путін сподівається укласти угоду з Бараком Обамою в останні кілька місяців його повноважень.
Суть гаданої угоди полягає в тому, що Штати повинні відступити від захисту України, натомість Росія припинить “загравати” з Туреччиною.

Москва впевнена, вважає Бойз, що Вашингтон швидше зацікавлений в утриманні Туреччини в НАТО, ніж у продовженні конфлікту через російську анексію Криму.
У свою чергу, європейці явно більше бажають збереження міграційної угоди з Анкарою, ніж вступу України до ЄС.

Кремль при цьому не виключає перемоги на президентських виборах у США кандидата від демократів Гілларі Клінтон, і він дуже зацікавлений в такій угоді щодо України.

“Можливо, Обама не буде достатньо зацікавлений у такому компромісі, його час спливає швидко. І Путін про це добре знає. Хіба не Рональд Рейган ефективно використовував свій невдалий період, проводячи діалог з Михайлом Горбачовим, що заклало основу для закінчення холодної війни?” – резюмує автор.

Оцінюючи президентський термін Барака Обами, оглядач “Таймс” пише, що Обама хотів, аби його оцінили за війни, в яких він не брав участі. У результаті ніхто вже не впевнений, чи залишаються США найбільшою військовою потугою у світі і чи не втратили вони волю до боротьби, зазначає Бойз.

Читайте також:
Путін придумав, як скасувати зустріч в “нормандському форматі”, звинувативши Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна