Екс-міністру юстиції Лавриновичу вручили нову підозру у “справі обвинувачення Тимошенко”

 

У четвер, 18 серпня, слідчі вручили підозру міністру юстиції часів Януковича Олександрові Лавриновичу за статтею 191 (розкрадання) і 366 (службова підробка). Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко.

У коментарі телеканалу “112 Україна” Лавринович підтвердив, що йому сьогодні справді вручили нову підозру замість тієї, яка була вручена рік назад.

“Сьогодні вранці мені замінили попередню підозру, яка була вручена більше року тому, на нову, де були виправлені помилки. Ну або повну нісенітницю, яка там була написана, вже на більш цивільну підозру, новий текст, і сказали, що з понеділка я можу знайомитися з матеріалами справи”, – розповів Олександр Лавринович.

Екс-міністр юстиції пояснив, що йдеться про справ щодо залучення американської юридичної компанії до справи з захисту інтересів України в Європейському суді з прав людини, на що з бюджету було витрачено 8,5 млн. гривень. Генпрокуратура обвинувачує Лавриновича в розтраті цих грошей, сам він називає ці претензії безпідставними.

Як відомо, Мін’юст за часів Лавриновича двічі залучав американську компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP для допомоги у судовому переслідуванні екс-прем’єра Юлії Тимошенко – у 2012 і 2013 роках.
За офіційними даними Мін’юсту, у 2012 році Україна заплатила цій компанії лише 95 тисяч гривень, хоча насправді – значно більше. У 2013 році за протистояння Тимошенко американці отримали 10,2 млн гривень.

Читайте також:
ГПУ: Каськіва затримали в Панамі

Екс-нардепа від БЮТ випустили з СІЗО у Росії в обмін чи то на $10 млн.,
чи то на покази проти Тимошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна