Суд у справі “Торнадо” знову перенесли. Прокуратура відкрила справу щодо побиття підсудних

 

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи обвинувачених у злочинах в зоні антитерористичної операції колишніх бійців роти міліції “Торнадо” на 19 серпня. Про це повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко “Українським Новинам“.

“Суд перенесено на п’ятницю на 14:00”, – сказала вона.

Зі слів Свинаренко, перенесення пов’язане з тим, що із залу засідань був госпіталізований Борис Гульчук, у якого підозрюють хворобу, пов’язану з серцем.

До Оболонського районного суду Києва прибула бригада медиків, яких викликали для обстеження одного з обвинувачених екс-бійців роти “Торнадо”. Про це повідомила кореспондент телеканалу “112 Україна“.

“Кілька хвилин тому до Оболонського райсуду приїхала карета швидкої допомоги. За попередньою інформацією, медиків викликали для обстеження одного з “торнадівців”, а саме (Бориса) Гульчука, якого госпіталізували вчора”, – сказала кореспондент та додала, що на даний час триває перерва в засіданні суду.

Пізніше стало відомо, що Гульчука відвезла швидка допомога.

Зазначимо, засідання суду почалось із запізненням майже у п’ять годин. Як повідомляє “Українська правда“, затримка пов’язана із відмовою одного з “торнадівців” виходити з СІЗО.

За інформацією “Укрінформу“, близько 17:00 конвойна служба доправила вісім колишніх бійців в будівлю суду.

Адвокат “торнадівців” Володимир Якимов заявив в коментарі “Еспресо“, що “торнадівців” возять до суду невідомі люди в масках, які їх б’ють і роздягають догола.

“Дійшло вже до того, що ці нелюди просто одного з бійців роздягли, його вели практично по всій будівлі суду з оголеними частинами тіла. У підсумку виходить що? Вони повинні їхати сюди для того, щоб їх тут хтось принижував, ображав, бив і голими водив по суду? Тому я вам скажу так: якщо це правда, – я просто ще не знаю, я знаю тільки зі слів прокурора, – то не дай Бог опинитися кожному з нас на їхньому місці”, – зазначив адвокат.

За цим фактом прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження.

“Слідчі прокуратури відкрили кримінальне провадження за фактом виявлення тілесних ушкоджень під час конвоювання” торнадовцев “в Оболонський суд”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі прокуратури Києва.

За інформацією прокуратури, виробництво внесено в ЕРДР за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу) за заявами “торнадовцев” про те, що конвой при доставці на судове засідання 9 і 16 серпня бив їх. У прокуратурі наголосили, що в даний час слідчі дії поки що не проводяться. У заявників відібрано пояснення, дані факти будуть перевірені.

Читайте також:
Одному з “торнадівців” стало зле, суд знову перенесли

Суд знову розглядає справу “Торнадо” у закритому режимі із залученням 1000 правоохоронців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна