Стрибун у висоту Бондаренко приніс Україні олімпійську “бронзу”. Якби не хвороба – був би вище

 

Сьому медаль для збірної України на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро здобув стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Харків’янин став третім у стрибках у висоту.

У своїй кращій спробі на Олімпійському стадіоні Жоао Авеланжа наш спортсмен подолав планку на висоті 2 метри 33 сантиметри. Потім Богдан пропустив висоту 2,36, трохи “завалив” два стрибки на 2,38, а останню спробу – потенційно “золоту” – переніс на 2,40 метра, але не зміг реалізувати і її.

Варто зазначити, що 26-річний Бондаренко – чемпіон світу-2013, чемпіон Європи-2013, однак у цьому сезоні він не був лідером, оскільки заліковував травму.
Особистий рекорд (і рекорд України) – 2,42 – Богдан встановив у 2014 році.

Ще один українець Андрій Проценко та атлет із Великої Британії Роберт Гарбарз розділили четверте місце з тим самим результатом 2,33, показавши свій найкращий результат у сезоні, але використавши на цій висоті більше спроб, ніж Бондаренко.

Чемпіоном Олімпійських ігор у цьому виді програми став канадець Дерек Друен, який взяв 2,38 (найкращий особистий результат сезону). “Срібло” виграв Мутаз Есса Баршим із Катару (2,36).

Конкуренція в секторі стрибків у висоту була слабшою через групову дискваліфікацію легкоатлетичної збірної Росії.

Богдан Бондаренко прокоментував прес-службі Національного олімпійського комітету України свої враження та емоції після фіналу:
– Якби мені сказали 10 днів тому, що буде такий результат, я б, мабуть, засмутився, тому що я був у гарній формі. Якби мені сказали про такий результат три дні назад – я б не повірив. Адже на заключному зборі тут у Бразилії сильно застудився, лікувався. У день кваліфікації лише завершив приймати антибіотики, але все одно почував себе не дуже.
Хвороба дуже вплинула на мене і мій результат, але Олімпійські ігри поводяться один раз на чотири роки, тому потрібно було боротись. Мені просто не вистачило сил.

На запитання, чи задоволений Богдан своєю нагородою, він відповів: “Задоволений, сьогодні зробив максимально все, що від мене залежало”.

Таким чином, з урахуванням “бронзи” Бондаренка за підсумками 11 днів змагань в активі збірної України сім нагород – 1 золота, 4 срібні, 2 бронзові.
Це 33-тє місце в загальному медальному заліку.

Нагадаємо, раніше у вівторок перше “золото” Україні приніс гімнаст із Донецька Олег Верняєв.

Читайте також:
Аласанія пояснив, чому в трансляціях з Олімпіади UA:Перший показує не всіх українських спортсменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна