Нічний обстріл Чермалика: пошкоджено 34 будинки, розбито зерносховище з новим урожаєм

 

У селі Чермалик Волноваського району (Донецька область) внаслідок нічного обстрілу з боку бойовиків пошкоджено 34 будинки. Про це розповів прес-офіцер сектору “Маріуполь” Іван Чміль в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Вночі зі 122-мм самохідних артустановок були обстріляні військові об’єкти поблизу Новоселівки, а із 152-мм самохідних артустановок – позиції та об’єкти поблизу Чармалика, куди російські окупанти випустили 60 снарядів. Досі там ще працює група розмінування. В результаті цього було пошкоджено 34 будинки і домогосподарства в цьому населеному пункті. Розтрощено зерносховища з врожаєм цього року”, – розповів Чміль уранці 17 серпня.

Загалом, за його словами, минула ніч пройшла дуже неспокійно, бойовики вісім разів обстрілювали позиції сил АТО, сім разів – із використанням забороненої зброї.

За даними прес-офіцера, на самому початку доби зі 120-мм мінометів були обстріляні позиції сил АТО поблизу Славного.

“О 1:00 під обстріл із 122-мм самохідних артустановок потрапили позиції неподалік Марї’нки, де розірвалося 30 снарядів. Вночі зі 152-мм самохідних артустановок були обстріляні позиції поблизу Рибінського, і 20 пострілів розірвалося на території військової частини”, – зазначив Чміль.
За його даними, внаслідок обстрілу були пошкоджені високовольтні лінії електропередач в самому Рибінському.

Прес-офіцер сказав, що за минулу добу українські військові були вимушені відкривати вогонь у відповідь вісім разів, при цьому використовували тільки стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети.

Читайте також:
За добу бойовики 52 рази відкривали вогонь на всіх напрямках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна