Вбивцю активістки “Антикорупційного комітету Майдану” засудили до 10 років в’язниці

 

Печерський районний суд м. Києва визнав 23-річного жителя столиці винним у вбивстві голови ГО “Антикорупційний комітет Майдану” Олександра Костренка і засудив до 10 років в’язниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Прокуратури м. Києва.

“Злочин, який викликав значний суспільний резонанс, стався 30 листопада 2014 року в одній з квартир будинку на бульварі Дружби Народів. Активіст запросив до помешкання свого нового знайомого, продавця квітів у кіоску. Між чоловіками, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, виникла сварка, в ході якої молодик наніс активісту легкі тілесні ушкодження”, – сказано в повідомленні.

 В повідомленні зазначається, що злякавшись притягнення до кримінальної відповідальності, чоловік вирішив приховати сліди злочину, вбивши чоловіка.

“Молодик наніс множинні удари гострими предметами та невстановленим тупим предметом по життєво-важливим органам – голові та тулубу О. Костренка, внаслідок чого настала смерть останнього”, – йдеться в повідомленні.

 У суді 23-річний чоловік визнав свою вину лише в нанесенні легких тілесних ушкоджень активісту, проте обвинувачем – прокурором Київської місцевої прокуратури №6 було беззаперечно доведено вину громадянина у інкримінованих йому злочинах.

Наразі вироком суду молодика було визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 125 КК України (нанесення легких тілесних ушкоджень), п. 9 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство з метою приховати інший злочин).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна