В Україні створять Міжнародний комітет із захисту прав людини в Криму, – Чубаров

 

Найближчим часом буде створено Міжнародний комітет із захисту прав людини в окупованому Росією Криму. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на прес-конференції в Києві сьогодні, 16 серпня.

“Ми зараз розмовляємо з адвокатами, громадськими діячами про можливість створення Міжнародного правозахисного комітету, який би концентрував у своїй діяльності усі ті процеси, які відбуваються у Криму у сфері прав людини”, – цитує Чубарова УНІАН.

“Найближчим часом ми зможемо оприлюднити принципи створення цього комітету. Я не думаю, що це буде така формалізована організація зі своїм статутом, я думаю, що це будуть декларації, оприлюднені низкою людей, і у своїй діяльності вони будуть акцентуватися виключно на наданні допомоги всім тим, хто піддається репресіям у Криму, їхнім сім’ям, дітям, і одночасно на залученні міжнародної уваги до питань забезпечення прав цих людей”, – сказав голова Меджлісу.

Він також висловив надію, що Комітет знайде підтримку у низки громадських організацій, які працюють у сфері забезпечення прав українців, які проживають в окупованому Криму.

“Цей міжнародний комітет спиратиметься перш за все на діяльність тих організацій, які протягом двох років опікувалися питаннями забезпечення прав людини. Зрозуміло, що передусім він спиратиметься на можливості і досвід Меджлісу кримськотатарського народу, але ми тут бачимо необхідність запрошення до Комітету людей, які мають авторитет як в Україні, так і за її межами. Для того, щоб питання забезпечення прав людини, прав кримськотатарського народу, усіх людей, які живуть в окупованому Криму, зробити одним з головних питань у діяльності міжнародних організацій”, – наголосив Чубаров.

Робоча назва комітету – “Крим”, але остаточну назву та форму організації ще обговорюють.

Читайте також:
В окупованому Криму вбили кримську татарку. Репресії посилюються

У Криму кримськотатарський телеканал ATR заблокували також в інтернеті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна