Український “екстреміст” втік з-під арешту в Криму й дасть прес-конференцію в Києві

 

Підозрюваний Федеральною службою безпеки Росії в екстремізмі кримчанин Юрій Ільченко втік з-під домашнього арешту в окупованому Криму і їде в Київ. Про це на прес-конференції повідомила перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

“Юрій Ільченко був затриманий співробітниками ФСБ 2 липня 2015 року й 11 місяців провів у СІЗО. Після того його перевели під домашній арешт у Севастополь, і він звідти втік. Завтра він буде тут (у Києві)”, – повідомила Еміне Джеппар.

Викладач іноземних мов Ільченко має намір дати прес-конференцію в Києві 17 серпня й розповісти про обставини своєї втечі та переслідування Росією українських громадян у Криму.

Юрій Ільченко потрапив під репресії ФСБ РФ після того, як опублікував у мережі статтю, в якій гостро висловився про російську окупацію Криму і закликав закінчити війну Росії проти України.

Читайте також:
В Україні створять Міжнародний комітет із захисту прав людини в Криму, – Чубаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна