Журналіст Deutsche Welle, який використав хештег ‪#‎crimeaisrussian, зробив офіційну заяву

 

Голова московської редакції “Німецької хвилі” Юрій Решето зробив офіційну заяву, у зв’язку із використанням хештегу ‪#‎crimeaisrussian в матеріалі про окупований Росією Крим. Журналіст перепросив за прикру помилку та заявив, що вважає Крим виключно українським.

“Я хочу чітко заявити, що у своїй журналістській роботі я засуджував анексію Криму Росією як таку, що порушує міжнародне право. На жаль, зроблене під час моєї поїздки в липні інтерв’ю з RT відтворене не в повному обсязі і тому спотворює мої заяви. У цьому інтерв’ю я ніколи не стверджував, що Крим є російським, а лише те, що я, як репортер, повинен відображати реальність, в якій живуть люди. А реальність полягає у тому, що вже два роки люди змушені жити на контрольованому Росією півострові за російськими законами. В багатьох моїх твітах можна знайти такі хештеги, як ‪#‎russia, ‪#‎ukraine і ‪#‎annexion. Я прошу вибачення за використання хештегу ‪#‎crimeaisrussian, це було помилкою. Це упущення з мого боку, про яке я дуже шкодую“, – цитує слова журналіста прес-служба МЗС України.

У свою чергу редакція Deutsche Welle однозначно заявила, що Крим є українською територією, незаконно окупованою Росією, і це беззаперечно висловлюється у великій кількості репортажів та статей DW.

Читайте також:
До окупованого Криму знову приїхали французькі депутати. МЗС обурене

Поцілувавши “зеленого чоловічка”, французький депутат заявив, що Європа визнає Крим російським через рік. ПАРЄ не зважає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна