ФСБ привезла бойовикам “ДНР” 200 комплектів української військової форми для провокацій

 

Федеральна служба безпеки Росії доправила в окуповані райони Донецької області 200 комплектів польової військової форми ЗСУ зі знаками розрізнення, що може свідчити про підготовку масштабної провокації та наступу на цьому напрямку. Про це на брифінгу заявив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, спираючись на дані розвідки.

У зведенні Головного управління розвідки Міноборони України за 16 серпня йдеться про те, що на Донецькому напрямку “співробітниками ФСБ Росії доставлено 200 комплектів польової форми Збройних сил України (з шевронами, кашкетами та знаками розрізнення), яку передано під особисту відповідальність командирам:
3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) – 50 комплектів (для використання у районі н.п. Горлівка);
100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) – 50 комплектів (для використання у районі н.п. Мар’їнка);
11-го окремого штурмового мотострілецького полку (Макіївка) – 100 комплектів (для використання у районі н.п. Ясинувата)”.

“У зв’язку з цим, очікується проведення масштабної провокації противника, яка може передбачати імітацію наступальних дій сил АТО на Донецькому та Слов’янському напрямках”, – сказано у зведенні.

Крім того, ГУР МОУ зафіксувало чергові факти постачання залізничним транспортом з території РФ на Донбас озброєння та військової техніки, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів до наступних населених пунктів:
Дебальцеве – 22 вагони з боєприпасами, чотири цистерни з пально-мастильними матеріалами (200 тонн);
Іловайськ – два танки Т-64, шість БТР-80, два вантажні автомобілі “Урал”.

Читайте також:
ГУР: У рамках навчань ЗС Росії формують біля кордонів України
потужне міжвидове угруповання

Розвідка оприлюднила повну “штатку” російського зенітно-ракетного дивізіону, що прибув на Донбас із Примор’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна