Екс-заступнику голови “Нафтогазу” продовжили арешт ще на два місяці

 

Голосіївський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді арешту з правом застави в розмірі 450 млн. грн. колишньому заступнику голови правління НАК “Нафтогаз України” Олександру Кацубі. Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

“Голосіївський райсуд Києва продовжив арешт екс-заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Олександра Кацуби ще на два місяці. Застава 450 млн. грн”, – написала вона в своєму акаунті в “Твіттері” у вівторок, 16 серпня.

Як повідомляла “Новинарня”, Кацуба був затриманий 17 червня за підозрою в скоєнні кримінального злочину за статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

21 червня Голосіївський райсуд заарештував Кацубу терміном на два місяці з правом внесення застави в розмірі 450 млн. грн. Захист підозрюваного подала апеляцію на це рішення.
1 липня колегія суддів Апеляційного суду міста Києва залишила без змін рішення суду першої інстанції.

Ідеться про причетність компанії “Газ Україна 2020” до розкрадання бензину “Нафтогазу України” на 500 млн. грн.

Компанія “Газ Україна 2020” входила в групу олігарха Сергія Курченка “Газ Україна 2009”. Раніше був затриманий інший соратник Курченка, керівник компанії “СЄПЕК” Андрій Кошель, а також колишній заступник міністра економічного розвитку в уряді Миколи Азарова Олександр Сухомлин.

Читайте також:
Соратника Курченка арештували на два місяці під рекордну заставу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна