У зоні АТО – понад 60 обстрілів, противник масово застосовує БМП

 

За минулу добу, 12 серпня, бойовики в Донецькій і Луганській областях 61 раз відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. Як повідомив прес-центр штабу АТО, 31 обстріл зафіксовано на Маріупольському напрямку, 16 – на Донецькому та 14 – на Луганському.

Найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Вогнем із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупанти чинили збройні провокації у Водяному, Гнутовому, Старогнатівці, Широкиному та Новогригорівці. Мінометний вогонь противник відкривав у Красногорівці та Мар’їнці.

По всій ділянці фронту Широкине-Мар’їнка ворог активно застосовував бойові машини піхоти, до того ж на цьому напрямку проявили себе снайпери. В районі Мар’їнки також зафіксовано застосування зенітних установок.

На Донецькому напрямку з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів противник відкривав вогонь по захисниках Невельського, Майорська та Авдіївки. У Зайцевому ворог вів гранатометний, а у Новоселівці Другій – кулеметний вогонь.
У Луганському, окрім гранатометів та кулеметів, противник застосував БМП. Бойові машини піхоти також проявили активність у Майорську. В Авдіївці зафіксовано снайперський вогонь.

Поблизу Новоолександрівки, що на Луганщині, супротивник, порушуючи Мінські домовленості, застосував важку артилерію та 120-мм міномети. З великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем вогонь вівся по укріпленнях неподалік Новозванівки, Станиці Луганської та Жовтого. У Лопаскиному та Старому Айдарі ворог стріляв із гранатометів, а у Кримському – з кулеметів великого калібру. Під старим Айдаром окупанти застосували БМП.

“Продовжується активне ведення ворогом повітряної розвідки, у небі над нашими позиціями зафіксовано сім БПЛА”, – повідомили в штабі.

Читайте також:
ГУР припускає масштабні провокації бойовиків по всій лінії зіткнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна