За минулу добу бойовики дещо знизили інтенсивність обстрілів на Донбасі

 

За минулу добу, 11 серпня, бойовики 42 рази обстріляв позиції сил АТО, в тому числі із зброї заборонених калібрів. Про це повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 21 ворожий обстріл. Зокрема, бойовики обстріляли із 120 та 82 мм мінометів, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем позиції сил АТО в Широкиному, Тарамчуку, Водяному та Павлополі. По позиціях у Березовому, Старогнатівці та Талаківці ворог відкривав здебільшого кулеметний вогонь. БМП противник застосував по укріпленнях в Широкиному, а зенітні установки в Чермалику. У Старогнатівці та Мар’їнці вогонь вівся зі стрілецької зброї. Вночі в районі Мар’їнки активізувався ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку противник відкривав вогонь півтора десятки разів. Із Гранатометів, кулеметів та мінометів обстріляли лінію оборони в районі Авдіївки та Луганського. По укріпленнях Світлодарської дуги вогонь відкривався з 120 мм та 80 мм калібру, великокаліберних кулеметів та зенітних установок. У Ленінському ворожий вогонь вівся з великокаліберних кулеметів. У Верхньоторецькому та Зайцевому, збройні провокації тривали з застосуванням стрілецької зброї. Поблизу Верхньоторецького зафіксовано активність снайпера.

На Луганщині вогню гранатометів різних систем протистояли позиції українських захисників у Жовтому, Новоалександрівці, Новозванівці та Попасній. У Попасній також супротивник застосовував міномети калібру 82 мм.

Читайте також:
Бойовики застосували важку артилерію проти сил АТО у Водяному

У сил АТО за добу – 5 поранених, у бойовиків – стільки ж загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна