Бойовики застосовують проти ЗСУ російські термобаричні заряди

 

Бойовики незаконних збройних формувань на Донеччині обстріляли українські позиції снарядами гранатомета РПГ-29 із термобаричним зарядом поблизу Зайцевого, а також біля Авдіївки та Широкиного. Про це повідомив у “Фейсбуці” журналіст Роман Бочкала.

“На продовження теми про застосування противником РПГ-29 з термобаричним зарядом маркування ТБГ. Прийшли відомості про те, що даними вогнеметами українських військових обстріляли не тільки в Зайцевому, а й у районах Авдіївки і Широкино. Саме там були зроблені дані фото”, – написав військовий кореспондент.

“Це неприкрите втручання РФ, адже тільки в цій країні є подібні снаряди. І це відверте провокування українських військових. Випалювати вогнем – занадто. Здається, скажений собака починає зриватися з ланцюга…” – додав він.

 

Раніше журналіст оприлюднив фото хвостовиків снарядів РПГ-29 термобаричного типу – ТБГ-29В, які застосовують бойовики проти Збройних сил України у Зайцевому.

Роман Бочкала зазначив, що дана зброя призначена для знищення живої сили противника та виробляється в Росії, а на озброєнні української армії таких боєприпасів немає.

Термобаричні боєприпаси, або боєприпаси об’ємного вибуху (об’ємно-детонуючі боєприпаси) – боєприпаси, що використовують розпорошення горючої речовини у вигляді аерозолю та підрив отриманої газової хмари.
Багато експертів зараховують їх до різновиду запалювальної зброї, хоча термобаричні боєприпаси прямо не заборонені міжнародними договорами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна