Матері полонених більше не мають сили голодувати і вирішили самі їхати до бойовиків

 

Матері та дружини українських військовополонених, які незаконно утримуються в ОРДЛО, припиняють голодування під Адміністрацією президента і збираються їхати самостійно у Донецьк. Про це повідомляє “Українська правда“.

Зі слів учасників акції, основна причина – погане самопочуття деяких матерів.

У свою чергу родичі полонених заявили, що планують їхати в Донецьк на зустріч з полоненими, але будь-які деталі поїздки повідомляти відмовилися, “щоб не нашкодити”.

До учасників акції також прийшов радник голови СБУ Юрій Тандіт.

“Ви в такому стані, що ви маєте право (на акції – ред.), але як людина я вимагаю, щоб політики не використовували вас”, – сказав він батькам.

Раніше Тандіт називав акцію, яка з ініціативи Надії Савченко відбулася на Банковій 8  серпня, підозрілою.

“Не можна використовувати позицію родичів заручників у корисних цілях, не можна на цьому піаритися, не можна політикам прикриватися стражданнями людей  і ходити імітувати причетність”, – прокоментував Тандіт свою позицію до акції.

Також Тандіт зазначив, що 3  серпня у Мінську сторони прийшли до певного результату, на певний компроміс.

“Вироблено дорожню карту. І після цих мінських домовленостей знову намагаються розхитати ситуацію”, –   резюмував радник СБУ.

Представник АП, який вийшов до учасників акції 10 серпня, повідомив, що президент з ними не зустрінеться.   

Як відомо, голодування на Банковій 8  серпня оголосили 5 осіб – троє матерів та дві дружини полонених. Згодом до них приєднався ще один чоловік.  За їх словами, їхні чоловіки 1,5 роки перебувають у полоні, а у червні з ними взагалі зник зв’язок. За версією родичів, бранців перевели у Донецьке СІЗО.

За словами учасників акції, вони втомилися від “безрезультатної переписки” з української владою, тому вдалися до такого акту відчаю як голодування, вимагаючи якнайшвидше звільнити їхніх дітей.

Родичі полонених вимагали особистої зустрічі з президентом України, щоб почути, які кроки він робить для пришвидшення звільнення їхніх близьких.

Читайте також:
Савченко розповіла, яким чином зможе уникнути повторного полону під час поїздки в ОРДЛО

Савченко спонукає Порошенка підписати указ про обмін полонених “2 на 2” і залучити Оксану Марченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна