Луценко: У справі Єфремова будуть нові арешти, а Медяника можуть випустити в разі співпраці

 

Якщо колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник співпрацюватиме зі слідством, йому можуть не продовжити тримання за ґратами в жовтні. Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в Києві, передає “УП”.

Генпрокурор сподівається на розкриття до кінця року справи про сепаратизм, в якій проходить також екс-керівник парламентської фації Партії регіонів Олександр Єфремов.

“Є вже друге затримання – екс-народного депутата Медяника, який уже арештований і перебуває в ізоляторі на два місяці. Сподіваємося на те, що він буде давати свідчення”, – сказав Луценко.

“Особливість пана Медяника полягає в тому, що під час сепаратистських подій в Луганську, а потім і захоплення російськими терористами приміщення СБУ та обласної адміністрації, він виступав посередником між українською стороною і сепаратистами та терористами”, – наголосив очільник ГПУ.

“На базі його офісу відбувалися зустрічі, де екс-секретар РНБО Парубій пробував вирішити питання про звільнення адміністративних установ, державних установ тощо. Ви пам’ятаєте, що на первинному етапі були такі ілюзії у більшості з нас [що про це можна домовитися]”, – нагадав генпрокурор.

За його словами, “в ході цих переговорів звільнялися посадові особи й українських правоохоронних органів, державних установ тощо”.

“Тобто Медяник грав на той момент позитивну роль для Української держави. Тим не менше, це не звільняє його від тих підозр, які обґрунтовано мають слідчі щодо нього”, – наголосив Луценко.

“Якщо пан Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжено на наступні два місяці. Якщо ні, якщо й далі тактику, яку йому нав’язує адвокат Єфремова [Солодко] – все відкидати й мовчати, буде ним підтримано, – значить, він, як і Єфремов, піде до суду за звинуваченням у найважчих статтях, які можна собі уявити для громадянина України”, – наголосив Юрій Луценко.

За його твердженням, “справа досить добре закріплена показами і буде рухатися до суду”.

“Ми взагалі плануємо до кінця року цю справу направити до суду. Тому ми не збираємося на досудових слідствах зловживати часом, тим більше – арештами”, – повідомив генпрокурор.

“Правда, перед цим будуть ще затримання у цій справі. Ми зараз робимо всі необхідні законні міри для того, щоб це було затримання, а затримання з арештами, з доказовою базою, зі швидким врученням підозр. Ця справа буде розвиватися достатньо динамічно”, – пообіцяв Юрій Луценко.

Читайте також:
Єфремова відправили за ґрати на два місяці без права застави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна