Луценко привітав затримання НАБУ судді Чауса. Лещенко назвав це “рукавичкою в обличчя корумпованої верхівки”

 

Затримання Національним антикорупційним бюро судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса з банкою грошей – “це рукавичка, яку НАБУ кидає в обличчя прогнилої корумпованої верхівки”.
Такий висновок зробив народний депутат Сергій Лещенко.

“Тому тримаємо кулаки – але і чекаємо, коли в НАБУ з новими обшуками нагряне Луценко”, – написав Лещенко у “Фейсбуці”, маючи на увазі обшуки, що проводять слідчі ГПУ в НАБУ, як ознаку тиску Генпрокуратури на Антикорупційне бюро.

Депутат Лещенко назвав Чауса “великою рибою” НАБУ, нагадавши, що “саме Чаус зняв з міжнародного розшуку Юру Єнакіївського, який проінвестував в це рішення багато валіз “зелені”.

Також Сергій Лещенко назвав Миколу Чауса “ручним суддею Грановського. Того самого [народного депутата Олександра] Грановського, який працює наглядачем у Кононенка й Порошенко за прокуратурою та судами, який перебуває під охороною антитерористичного підрозділу СБУ “Альфа” і який, схоже, всерйоз готується до сходження на Олімп, для чого навіть отримав заочну освіту юриста в тернопільському вузі”.

Водночас на брифінгу в середу, 9 серпня, генпрокурор Юрій Луценко привітав НАБУ із викриттям судді Чауса. “Можливо, це й невелика риба – суддя районного суду, але це достатньо одіозний для українського суспільства суддя”, – визнав Луценко.

За його словами, справа Чауса демонструє “спільні результати боротьби Генпрокуратури й НАБУ зі злочинністю будь-яких рівнів і в будь-які часи, як у минулому, так і в сьогоденні”.

При цьому Юрій Луценко не став відповідати на запитання, коли Верховна Рада зможе ухвалити рішення про зняття із Миколи Чауса суддівської недоторканності для його затримання, зазначивши, що вже не є народним депутатом.

Читайте також:
НАБУ спіймало на хабарі з літровою банкою грошей суддю, який був на гачку в Банкової

Як відомо, суддя Чаус у квітні ц.р. скасував розшук олігарха Юрія Іванющенка, соратника Януковича.
Також Микола Чаус відомий обранням запобіжного заходу соратникові Ігоря Коломойського Геннадієві Корбану – в середині березня він відпустив Корбана з-під варти.

У жовтні минулого року Вища рада юстиції рекомендувала внести подання про звільнення Чауса разом з низкою інших суддів, які виносили неправосудні рішення проти активістів Автомайдану і Євромайдану. “Чаус на гачку в Банкової”, – констатував після того народний депутат Сергій Лещенко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна