Легендарний Фелпс довів загальне число золотих олімпійських нагород до 21

 

Американський плавець Майкл Фелпс виграв уже три золоті медалі на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро і таким чином встановив нову планку досягнення – став 21-разовим чемпіоном Олімпійських ігор.

Свою 20-ту золоту медаль на Олімпіадах Фелпс здобув на 200-метрівці батерфляєм, а 21-ше “золото” – в естафеті 4х200 метрів вільним стилем.

Плавець заявив, що сподівався виграти “золото” на 200 м батерфляєм у Ріо після того, як став другим на цій дистанції в Лондоні 2012 року.

“Те, що сталося чотири роки тому, досі зі мною. Це було розчарування. Я говорив тренеру Бобу Боумену, коли повернувся, як сильно хочу виграти на 200 метрів батерфляєм знову. Я приїжджав в басейн з цією місією, і тепер вона виконана”, – заявив Фелпс.

Таким чином, 31-річний Майкл Фелпс став найстаршим чемпіоном Олімпійських ігор в індивідуальному плаванні.

Раніше на іграх у Ріо спортсмен із Балтимора виборов також золоту нагороду у складі збірної США в естафеті 4х100 метрів вільним стилем.

Тепер в активі Фелпса загалом 25 олімпійських нагород.

Після чотирьох змагальних днів збірна США очолює загальний медальний залік Ігор у Ріо з 27 медалями, з яких 10 – золоті, 8 – срібні, 9 – бронзові.

Ця Олімпіада стане для Фелпса останньою.

Як відомо, на Іграх у Лондоні 2012 року він перевершив досягнення уродженки Херсона Лариси Латиніної за загальною кількістю олімпійських медалей – 18.

Свого часу він казав, що після Олімпіади-2012 завершить кар’єру і “ноги його не буде більше в басейні”.

Нагадаємо, Майкл Фелпс був прапороносцем збірної США на церемонії відкриття Олімпіади-2016 в Ріо.

Читайте також:
Шаблістка Харлан здобула першу “бронзу” України в Ріо

На Олімпіаді в Ріо команда Росії буде вдвічі меншою, ніж США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна