Адвокат “діамантового прокурора” заявляє, що після замаху з гранатами йому спалили дім

 

Адвокат Сергій Козаченко, який захищає колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна (т. зв. “діамантового прокурора”), повідомив про підпал його заміського будинку. Це сталося в ніч на 9 серпня.

“Вночі був спалений дотла мій заміський будинок, на подвір’ї якого раніше був вчинений замах на моє життя за допомогою бойових гранат”, – заявив Козаченко у соцмережі.

Як повідомив Козаченко, перед тим, як підпалити, зловмисники спиляли ґрати на вікнах, а потім закинули всередину будинку автомобільні шини.
З оприлюднених фото також видно, що недоброзичливці повісили на хвіртку портрет Козаченка з траурною стрічкою, а паркан обписали словами “Кидало, поверни гроші” та ін.

будинок адвоката Козаченка 1

будинок адвоката Козаченка 3

Адвокат нагадав, що 12 липня також обстріляли автомобіль, яким користувалася його дружина.

“Напередодні скоєння останніх двох злочинів я неодноразово як письмово, так і усно звертався до СБУ з вимогою забезпечити охорону майна”, – зазначив юрист.

27 липня Козаченко подав до Генеральної прокуратури заяву про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом невжиття достатніх заходів безпеки з охорони майна Службою безпеки України, що спричинило тяжкі наслідки – ст. 380 КК України.
“Ця заява по теперішній час по суті не розглянута”, – обурюється адвокат.

“Також нещодавно з відповідними заявами про активізацію досудоворго розслідування я звертався до президента та прем’єр-міністра України”, – зазначив Козаченко.

На його думку, “скоєння злочинів у процесі здійснення заходів безпеки Службою безпеки України свідчить про абсолютну впевненість злочинців у їхній безкарності та надійну інформованість про фактичну відсутність заходів безпеки з охорони майна”.

У дописах про підпал, реагуючи на коментар: “І так буде з кожним адвокатом, який захищатиме хабарників!!!”, Сергій Козаченко написав: “Ви дуже, як видно, правильний і законослухняний громадянин. Тільки от не можна називати людину хабарником, поки не набув законної сили вирок суду, а також за законом не можна ототожнювати адвоката з його клієнтом, бо діяльність правозахисників близька до професії лікарів і священнослужителів, які й ворогам в силу професійного обов’язку зобов’язані надавати необхідну допомогу”.

Як відомо, 3 серпня Голосіївський райсуд Києва допитав трьох свідків у справі Шапакіна й колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, обвинувачуваних в отриманні неправомірної вигоди. Наступне засідання – 15 серпня.

Читайте також:
Свідок у справі “діамантових прокурорів” розповів про схему передачу хабара $200 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна