Раптова повінь у Македонії забрала життя понад 20 людей

 

Влада Македонії оголосила в столиці країни Скоп’є та районі Тетово надзвичайний стан на наступні 15 днів. Підставою для цього стала катастрофічна повінь, що забрала життя принаймні 21 людини.

Внаслідок сильних злив вода раптово піднялася в ніч на неділю, 7 серпня. Крім 21 виявленого мертвого тіла, невідомою залишається доля ще шести осіб.

За повідомленням ВВС, в деяких затоплених місцях рівень води зріс на півтора метри.

Дехто із загиблих потонув у власних домівках, дехто – в автомобілях. Потоки води знесли частину окружної дороги і викинули авта на поля.

Три селища на північному сході Македонії внаслідок зсувів ґрунту відрізані від решти країни. На допомогу в подоланні наслідків стихії відряджено армію.
Багато затоплених будинків залишаються без електропостачання.

Мер Скоп’є Кове Траяновськи сказав, що місто ще не бачило такої негоди. “Це катастрофа. Ми ще не зазнавали чогось подібного”, – сказав міський голова.

Читайте також:
МЗС роз’яснило, які візи потрібні для турпоїзки на авто по Балканах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна