Бойовики знищили велику кількість будинків місцевих жителів на лінії розмежування. ФОТО

 

Бойовики із забороненого озброєння  знищили значну кількості будинків мирних жителів населених пунктів, які розташовані неподалік лінії розмежування сторін. Про це повідомляє прес-служба штабу АТО.

Зруйновані житлові квартали

Зруйновані житлові квартали

“Незаконні збройні формування гатили по житловому сектору з мінометів різних калібрів. Зафіксовано, навіть, приліт специфічних реактивних снарядів від переносних установок 9П132 “Град-П”. Також бойовики не гребували “пригостити” мирних мешканців регіону й з ручних протитанкових гранатометів, боєприпаси яких теж завдають чималої шкоди як будівлям, так й людям”, – чказано в повідомленні.

Зазначається, що від гранатометного пострілу зазнала поранення жителька Мар’їнки 1940 року народження, яка проживає по вулиці Леніна (Сергія Прокоф’єва). Її госпіталізували в травматологічне відділення міської лікарні міста Курахове з діагнозом – осколкове поранення лівого передпліччя. Жінку прооперували. Також від розривів гранатометних боєприпасів пошкоджень зазнали дві будівлі житлового сектору по вулиці Октябрській.

бойовики обстріляли будинки

бойовики обстріляли будинки

Також бойовики гатили 120-мм та 82-мм мінами по населених пунктах, які межують із містом Торецьк.

“Так, у селі Жованка руйнувань зазнали подвір’я по вулицях Мануільського та Маресьєва. Всього тут різноманітних ушкоджень отримали 9 будівель, а прямі влучанням 120-мм боєприпасів практично повністю зруйнували будинок, сарай та льох. У селищі міського типу Північне по вулиці Маяковського 120-мм міна теж розтрощила будинок.

“Родзинкою” цих обстрілів став приліт у селище міського типу Залізне (Артемове) реактивних боєприпасів від переносних установок 9П132 “Град-П”. Уламки від цих боєприпасів пошкодили стіни та вікна п’ятьох будинків по вулиці Мирній. А на вулицю Центральній вибухом 82-мм міни пошкоджено вікна помешкання”, – повідомляє шатаб.

Всі ці випадки руйнувань зафіксовані військовослужбовцями української сторони СЦКК і відповідні документи передані представникам СММ ОБСЄ.

Читайте також:
За минулу добу бойовики 61 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна